Özgür Demirtaş Yine Haklı Çıktı! Bu Sefer Tarihine Kadar Bildi

Özgür Demirtaş Yine Haklı Çıktı! Bu Sefer Tarihine Kadar Bildi
Asgari ücret açlık sınırının altında kalması sonrasında Özgür Demirtaş aylar önceden yaptığı paylaşımı hatırlattı. İşte o paylaşım.

Türkiye’de Nisan ayı için Türk-İş’in hazırladığı rapor sonrasında asgari ücret açlık sınırının altında kaldı. Raporun açıklanmasının ardından Türkiye’de tartışma konusu olan bu duruma karşı aylar öncesinden Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ın yaptığı paylaşım yaptığı ortaya çıktı. Ünlü ekonomist aylar öncesinde yaptığı paylaşıma vurgu yaparken Nisan ayında yaşanacakları tek tek söylediği görüldü.

Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş Haklı Çıktı

Daha önce de asgari ücretin belirlenmesi gibi kritik konularda önemli uyarılarda bulunan Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, enflasyon ile mücadeleye dikkat çekmişti. Türk-İş tarafından açıklanan son raporlarda açlık sınırı 17 bin 725 TL olarak belirlendi. Asgari ücretin 17 bin 2 TL olduğu Türkiye’de böylece asgari ücret açlık sınırının altında kaldı. Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenmesi için aylık gıda harcamasını ifade eden açlık sınırı, şu anda bir kişinin kazancı ile karşılanamıyor. Sadece gıda harcamalarını kapsayan açlık sınırının yükselmesine aylar öncesinde işaret eden Demirtaş, enflasyon ile yeterli mücadele yapılmıyor mu sorularını da gündeme getirdi.

Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ın Aralık ayında yaptığı paylaşımda 17 bin 2 TL olan asgari ücretin Nisan ayında açlık sınırının altına düşeceğini söylemişti. İşte o paylaşım:

ozgur-demirtas-asgari-ucret.jpg