Bayilere Bakanlıktan Yeni Zorunluluk! Fiyatlar Arttırılamayacak

Bayilere Bakanlıktan Yeni Zorunluluk! Fiyatlar Arttırılamayacak
Otomotiv dünyasında yeni bir hamle geldi. Bakanlık ön ödeme ve fiyat artışlarına yeni düzenlemeler getirildi.

Türkiye’de otomotiv piyasasında stok ve fahiş fiyatlara yönelik tedbirlere devam ediliyor. Yapılan yeni düzenleme ile araç tahsisi sonrasında bayilerin fiyat artışı yapması yasaklanacak. Ön ödemelerde ise müşterilerden maksimum yüzde 10 oranında ödeme alınabilecek.

Ticaret Bakanlığı’ndan Yeni Düzenleme

Şu anda taslak halinde olan ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan düzenleme, önümüzdeki günlerde meclise taşınacak. Düzenlemenin yürürlüğe girmesinin ardından bayilerdeki anlık fiyat değişimlerinin önüne geçilecek. Yeni düzenlemede bayilerden distribütörlere kadar her bir bölüme yeni yükümlülükler getirildi.

arac-fiyatlari.jpg

Yeni dönemde en çok dikkat çeken fiyat artışlarında bayilere getirilen yasak. Bayiye teslimi yapılan ve taşıt için gerekli vergilerin ödenmesi sonrasında bayiler araç fiyatını arttıramayacak. Üstelik yeni araçlarda, garanti süresi içinde aracın arızalanması halinde ücretsiz bir şekilde ikame araç verme zorunluluğu getirilecek. Herhangi bir şart olmaksızın sağlanacak bu destek ile araç sahiplerinin mağduriyeti önlenecek.

Sipariş ile alınacak araçlarda ise bayilerin ödeme için yüzde 10’luk sınırı bulunacak. Yüzde 10 üzerinde hiçbir şekilde ödeme alınamayacak. Alıcılar ise taşıt faturası düzenlenmeden önce cayma hakkını kullanarak aracı almaktan vazgeçebilecek.