Türkiye’de 28 İlde Alarm Verildi! Lapa Lapa Çamur Yağacak

Türkiye’de 28 İlde Alarm Verildi! Lapa Lapa Çamur Yağacak
Türkiye’de Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava raporuyla 28 ilde alarm verdi. Çamur yağışlarının beklendiği Türkiye’de vatandaşlara uyarı yapıldı.

1 Mayıs ile 5 Mayıs hava durumu raporları yayınlandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün resmi verilerine gör 28 ilde vatandaşlar yağmur ve çöl tozları nedeniyle zorlu bir süreç yaşanacak. Ankara, Adana, Eskişehir, Bolu, Gaziantep, Hatay ve Düzce başta olmak üzere toplamda 28 ilin etkileneceği çamur yağışlarından dolayı uzmanlar da arka arkaya açıklamalar yaparak vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Bugün Hava Nasıl Olacak? Yağmur Var Mı? Çöl Tozları Ne Kadar Sürecek?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre 28 ilde yağmur ve çöl tozları etkisini sürdürecek. 5 Mayıs’a kadar devam etmesi beklenen bu olay nedeniyle yer yer sellerin görülmesi mümkün. Toz taşımını nedeniyle özellikle astım gibi kronik rahatsızlığı olanların dışarıya çıkmaması önerilirken önemli bir uyarıda Prof. Dr. Orhan Şen’den geldi. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan uzman isim "Bugün toz taşınımı Mersin, Adana, Gaziantep, Osmaniye, Hatay, Kilis’te kötü ve sağlıksız seviyede. Güneydoğunun diğer şehirlerinde hassas ve sağlıksız seviyede. Doğu Akdeniz'de 400 mimkrogram/metrekup sınırını geçmiş durumda. Yağmur çamur şeklinde yağar. Maskesiz dolaşılmamalı." dedi.

camur-yagisi.jpg

1 Mayıs Sel Beklenen Yerler

Türkiye’de yoğun yağış nedeniyle sel riskinin yaşanabileceği bölgeler de belirlendi. Buna göre 1 Mayıs hava durumunda yağışlı olarak görülen; Doğu Akdeniz, Orta Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde sel riskleri yaşanabilecek. Su baskınlarına karşı vatandaşların önlem alması istenirken olumsuz durumlara karşı da yerel yönetimlere müracaat edilmesi istendi.

Meteoroloji'den Son Hava Durumu Raporu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son hava tahminler;

1-mayis-hava-durumu.jpg

1-mayis-hava-durumu-001.jpg

  • Marmara'nın kuzey ve doğusu, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Çanakkale'nin doğusu, Kütahya, Afyonkarahisar ve Denizli'nin doğu çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
  • Yağışların Doğu Akdeniz, Orta Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
  • Doğu Akdeniz'in doğusu ile Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı beklenmektedir.