Mohsen Namjoo kimdir, Türkiye konserleri nerede ve ne zaman yapılacak?

Mohsen Namjoo kimdir, Türkiye konserleri nerede ve ne zaman yapılacak?
İranlı müzisyen Mohsen Namjoo'nun Türkiye'de konser verecek olması tartışma yarattı. Şarkısında Kuran ayetleri olduğu için tepki gösterilen Mohsen Namjoo kimdir, Türkiye konserleri ne zaman ve nerede yapılacak?

Mohsen Namjoo 1976 senesinde İran'da doğdu. Edebiyat ve müziğe olan alakası daha çocukluğunda başladı. Küçük yaşta babasını kaybedince annesi ve abileri onu müzik okuluna yollamaya karar verdi. Müzik eğitimini Tahran Üniversitesi'nde sürdürmek amacıyla Tahran'a taşındı. Giriş sınavını kazanmak için bir enstrüman çalmayı bilmesi lazımdı. Maddi durumu sebebiyle gücü ancak bir setar almaya yetmişti

Klasik, geleneksel İran müziği ile yakından alakadar olmasının ardından denemelere başladı ve bu geleneksel müziği modern yöntemlerle bir araya getirip sentez yaptı. Bu çalışmaları bazı kimseler tarafından kabul görmedi ve çok sık zorluklarla ve engellemelerle karşılaştı.

KURAN AYETLERİNİ ŞARKISINDA KULLANDI

İran müziğini alışılmamış bir biçimde uyarlaması ve şarkılarının değişik tarzı sebebiyle, üçüncü senesinde üniversiteden atıldı. 2000 senesinden beri rock müzik ve caz onun için önemli duruma geldi. Bu iki müzik türünü geleneksel İran müziği ile bir araya getirdi. 2006 senesinde özel konserler vermeye başladı. Temmuz 2009 tarihinde Şems adlı bir şarkısında Kuran'dan alıntı yaptığı ve İran kanunlarına göre ayetlerin müzik eşliğinde söylenmesi yasak olduğu için Kur'an'ı karalama suçlaması ile beş sene hapse mahkûm oldu.

2010 senesinden beri ABD’de ikamet eden Namjoo, Stanford Üniversitesinde müzik profesörü olarak da görev yapıyor. Namjoo, şimdiye dek 17 albüm çıkardı.

Bugüne dek iki kitap da yazan sanatçı, 2022-2023 döneminde 4 yeni albüm çıkarmayı planlıyor.

TÜRKİYE KONSERİ NE ZAMAN?

İranlı müzisyen, Epifoni organizasyonu ile ilk olarak 2 Aralık'ta İstanbul Volkswagen Arena'da sahneye çıkacak.

Namjoo, ardından 3 Aralık Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde, 7 Aralık Ankara Congresium'da, 8 Aralık Konya Selçuklu Kongre Merkezi'nde ve son olarak 10 Aralık'ta Van Nur Tatar Spor Salonu'nda konser verecek.