İstanbul'da Michelin Yıldızı bulunan restoranlar hangileri? Michelin Yıldızı nedir?

İstanbul'da Michelin Yıldızı bulunan restoranlar hangileri? Michelin Yıldızı nedir?
Yemek sektörünün Oscar'ı kabul edilen Michelin Yıldızı artık İstanbul'da. İstanbul'daki 5 restoran Michelin Yıldızı almaya hak kazandı. Turk Fatih Tutak isimli restoran 2 Michelin Yıldızı'na birden layık görüldü. Peki İstanbul'da Michelin Yıldızı olan restoranlar hangileri? Michelin Yıldızı nedir?

Dünyanın en önemli restoran değerlendirme sistemi olan Michelin Rehberi, artık İstanbul’da bulunan restoranları da kapsıyor.

Dün akşam İstanbul Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde yapılan törende Michelin Rehberi’ne İstanbul’dan seçilen 53 restoran duyuruldu.

Törende aynı zamanda Michelin Rehberi müfettişlerinin “olağanüstü yemekleri” içeren restoranlara layık gördüğü Michelin Yıldızı’nı alan restoranlar da paylaşıldı.

5 RESTORANA MICHELIN YILDIZI

Şişli’de bulunan Turk Fatih Tutak iki Michelin Yıldızı almaya hak kazandı. Araka, Mikla, Neolokal ve Nicole restoranları ise bir Michelin Yıldızı aldı.

İstanbul’da iki Michelin Yıldızı'na layık görülen ve Bomonti’de yer alan Turk Fatih Tutak isimli restoran, Türk mutfağının lezzetlerini incelikli ve farklı yöntemler kullanarak sunmasıyla öne çıkıyor.

Restoranın şefi Fatih Tutak, Michelin Yıldızlı Kopenhag’daki Noma ve Tokyo’daki Nihonryori Ryugin restoranlarında çalışmış bir isim.

MICHELIN YILDIZI NEDİR?

Michelin Rehberi’nin olduğu ülkelerde her sene duyurulan yıldızlar, kullanılan malzemelerin kalitesi, tatların uyumu, pişirme tekniklerinin ustalığı, şefin karakterinin restorana yansıması, menüde zaman içerisinde istikrarlı bir başarı gösterilmesi gibi etmenler göz önüne alınarak restoranlara veriliyor.

Bir Michelin Yıldızı, çok iyi malzemelerin tercih edildiği, yüksek standartta ve belirli bir istikrarda yemeklerin olduğu restoranlara veriliyor.