KPSS ortaöğretim sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM sonuç tarihini duyurdu!

KPSS ortaöğretim sonuçları ne zaman açıklanacak?  ÖSYM sonuç tarihini duyurdu!
KPSS Ortaöğretim, bugün on binlerce adayın katılımla gerçekleşti. ÖSYM, yüzde onluk soru ve cevap kağıdını adaylarla paylaşırken, KPSS ortaöğretim sonuçları için bekleyişe geçildi. Adaylara genel yetenek ve genel kültür testlerinden toplamda 120 soru soruldu. KPSS sonuçları 2022 ÖSYM takvimi ile belli olurken, KPSS ortaöğretim sonuçları erken açıklanır mı araştırılıyor. Peki, KPSS ortaöğretim sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS ortaöğretim sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu, adaylar tarafından merakla araştırılıyor. Peki, 2022 KPSS ortaöğretim sonuçları ne zaman açıklanacak? 

ORTAÖĞRETİM KPSS SONUCU NASIL SORGULANIR?

Adaylar sınav sonuçları ÖSYM sonuç açıklama sayfası üzerinden TC kimlik no ve ÖSYM şifreleri veya e-Devlet üzerinden öğrenilebilecek.

KPSS LİSE SONUÇLARI ERKEN AÇIKLANIR MI?

Geçtiğimiz yıllarda ÖSYM tarafından yapılan bazı sınavlarda sonuçların verilen tarihten önce açıklandığı görüldü. Ancak KPSS lisans ve ön lisans sonuçları takvimde belirtildiği tarihte açıklandı.

Buna göre KPSS ortaöğretim sonuçlarının da takvimde işaret edildiği gibi 1 Aralık'ta açıklanması bekleniyor.

KPSS ORTAÖĞRETİM SONUÇLARI NASIL VE NEREDEN ÖĞRENİLİR?

KPSS ortaöğretim sınav sonuçları her yıl olduğu gibi bu senede ÖSYM sonuç açıklama sistemi üzerinden duyurulacak.

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebilecek. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.