SOMA'DA HAYATINI KAYBEDEN EMEKÇİLERİN AİLELERİ: "CAN ATALAY VE BU HALK İÇİN DİRENEN TÜM YAŞAM SAVUNUCULARI İÇİN BİZ SONUNA KADAR MÜCADELE ETMEYE YEMİNLİYİZ"

SOMA'DA HAYATINI KAYBEDEN EMEKÇİLERİN AİLELERİ: "CAN ATALAY VE BU HALK İÇİN DİRENEN TÜM YAŞAM SAVUNUCULARI İÇİN BİZ SONUNA KADAR MÜCADELE ETMEYE YEMİNLİYİZ"
Soma'daki maden faciasında yaşamını yitiren 301 maden emekçisinin aileleri, maden faciasıyla ilgili davalarda avukatları olan cezaevindeki Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay'ın tahliye edilmesi için basın açıklaması yaptı. Açıklamada, "Tarikatlara ve cemaatlere mahkum edilen tüm öğrencilerin, katledilen tüm emekçilerin, doğanın, insanlığın, halkların ve hakların savunucusu Can Atalay'ı bahane edip, anayasal düzeni değiştirmeye yeltenenler şunu bilmelidir ki: Bunu asla başaramayacaksını

Soma'daki maden faciasında yaşamını yitiren 301 maden emekçisinin aileleri, maden faciasıyla ilgili davalarda avukatları olan cezaevindeki Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay'ın tahliye edilmesi için basın açıklaması yaptı. Açıklamada, "Tarikatlara ve cemaatlere mahkum edilen tüm öğrencilerin, katledilen tüm emekçilerin, doğanın, insanlığın, halkların ve hakların savunucusu Can Atalay'ı bahane edip, anayasal düzeni değiştirmeye yeltenenler şunu bilmelidir ki: Bunu asla başaramayacaksınız. Soma'dan sözümüz olsun. Can Atalay ve bu halk için direnen tüm yaşam savunucuları için biz sonuna kadar mücadele etmeye yeminliyiz. Karanlık günlere teslim olmadık, olmayacağız" dedi.

Soma'daki maden faciasında yaşamını yitiren 301 maden emekçisinin aileleri, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay'ın tahliyesi için dün basın açıklaması yaptı. Açıklama şöyle:

"Soma’dan tüm Türkiye'ye sesleniyoruz. 301 maden emekçisini katledenler sokakta elini kolunu sallayarak gezerken, Aladağ'da 13 kız çocuğunun yanarak ölmesine sebep olanlar, tarikat yurtlarında tacize ve şiddete devam ederken, Çorlu'da testleri henüz tamamlanmadan seferleri başlatıp onlarca insanı katledenler görevlerine devam ederken, Hendek'te insanlık dışı çalışma koşullarında çalıştırılırken alınmayan önlemlerden dolayı ölen 7 emekçinin katillerine yeni ihaleler ve imkanlar verilirken, Ermenek'te 18 maden emekçisini yeraltı sularına gömen katillere yeni maden sahaları verilirken, Amasra'da tüm uyarılara rağmen önlem almayıp 42 insanın ve ailelerinin hayatlarını karartanlar gününü gün ederken, Hatay'da, Kahramanmaraş'ta, Gaziantep'te, Diyarbakır'da, Malatya'da ve tüm deprem bölgesinde on binlerce insanın ölmesine sebep olan kamu görevlileri ve müteahhitler, tüm acılara rağmen keyfine keyif katarken, yoksulluk ve sefalet içinde yaşayan milyonlarca yurttaşa bu zulmü yaşatanlar şatafat içinde yaşarken, emeklisi, işçisi, işsizi ve bu ülkenin çocukları, gençleri açlıkla terbiye edilirken ve buna sebep olanlar saraylarda, rezidanslarda, lüks dublekslerde bolluk içinde yaşarken onlar masum, suçsuz olacak; ancak Soma'nın ve ülkenin tüm yoksul kesimlerinin haklarını savunan Can Atalay suçlu olacak, öyle mi? Yok öyle yağma.

Tarikatlara ve cemaatlere mahkum edilen tüm öğrencilerin, katledilen tüm emekçilerin, doğanın, insanlığın, halkların ve hakların savunucusu Can Atalay'ı bahane edip, anayasal düzeni değiştirmeye yeltenenler şunu bilmelidir ki: Bunu asla başaramayacaksınız. Soma'dan sözümüz olsun. Can Atalay ve bu halk için direnen tüm yaşam savunucuları için biz sonuna kadar mücadele etmeye yeminliyiz. Karanlık günlere teslim olmadık, olmayacağız."

"CAN ATALAY BU ÜLKEYE LAZIM"

Soma maden faciasında hayatını kaybeden madencinin annesi Elmas Kaya Can Atalay için şunları söyledi:

"Beni bu böyle basın açıklamalarında çok gördünüz. Ömrüm yettiği müddetçe böyle basın açıklamalarda her zaman göreceksiniz. Bu adaleti savunmak istiyorum. Ben mahkemelere giderken, mahkemede gördüm ki 'Adalet' yazısı televizyonun arkasındaki asılı kalmıştı. O zaman karar vermiştim. Adalet bu ülkede bitmiş diye. Benim madende bir oğlum öldü. Benim oralardaki düşkün hallerimde acıyan bizim haklarımızı savunan, o zaman Can Atalay oğlum oldu. Ondan o kadar çok korktunuz ki. Bütün ölenlerin bütün haksızlıkların karşısına gelen Can Atalay'ı içeri aldılar. Bu kadar Can Atalay'dan korkmayın. Bu adalet size her zaman lazım olacak. Bir gün yaradana döneceksiniz. Can Atalay'ı çabuk dışarı bırakın. Bu adam bu ülkeye lazım."

"BİZİM YANIMIZDA HUKUK MÜCADELESİ VERDİ"

Soma'dan Gülfidan Köse ise, "301 maden faciasında eşi ölen kişiyim. Bu Soma katliamında Can Atalay bizim yanımızda oldu. Biz kendisini Soma faciasında tanıdık. Bizim yanımızda hukuk mücadelesini verdi. Ama bakıyoruz ki. Bize verdiği hukuk mücadelesinde, bizim katillerimiz dışarıda, kendisi seçilmiş bir milletvekili olarak içeride. Ben şunu söylüyorum. Ülkede adaleti bitirmeyeceğiz. Onlar ne kadar baskı yaparlarsa yapsın biz Can Atalay'ın yanında direne direne yanındayız direne direne kazanacağız" dedi.