Yapay Zeka Hakkındaki Gelişmeler

Yapay Zeka Hakkındaki Gelişmeler
Merhaba değerli okuyucularımız ve birbirinden kıymetlı çok sevgili takipçilerimiz, son yıllarda oldukça ilgi çeken bir konu olan yapay zeka hakkındaki gelişmeleri bu yazımızda sizlere tek tek anlatmaya ve sizin bu konudaki merakınızı gidermeye çalışacağız.

Yapay zeka nedir ve hangi alanda kullanılmaktadır? Önce bu soruları cevaplayarak yazımıza devam edelim.

Yapay zeka bilgisayar teknolojisi ve işlemcisi kullanılarak programlanmış, insanlar tarafından üretilmiş düşünebilen, karar verebilen ve hatta tıpkı insanlardakine benzer şekilde yatarıcı zekaya sahip bir programdır.

Yapay zeka önümüzdeki dönemde robotlarda kullanılması planlanan geleceğin teknolojisi konumundadır.

Tıpkı geçmişte seyrettiğimiz bilimkurgu filmlerinde olduğu gibi yapay zekaya sahip robotlar ilerleyen dönemde yaşamın her alanında karşımıza çıkabilecektir.

Yapay Zekaya Sahip Robotlar Ve Araçlar

Yapay zeka artık bilim kurgu romanlarına veya filmlerinde bahsedilen bir konu olmaktan çıkmış ve gerçeğe dönüşmüş durumdadır.

Hatta dünyanın pek çok yerinde yapay zekaya sahip robotlar üretimekte ve her geçen gün bu robotlar dahada geliştirilmektedir.

Yapay zeka sadece insansı robotlarda değil, kullandığımız arabalarda da karşımıza çıkacak harika bir teknolojidir.

Bugün Tesla'dan tutun, Apple, Google gibi dev teknoloji firmaları daha şimdiden kendi kendine gidebilen yapay zekaya sahip otomobiller üzerinde çalışmaya başlamış durumdadır.

Gelecek yapay zeka ve robotların olduğu heyecan verici bir çağ olacak ve bizde bu çağın bir parçası olacağız.

Biz insanlarda bu yapay zekaya sahip araç ve robotlardan maksimum derecede faydalanarak, bedenen yapılan işleri yapmaz hale geleceğiz. Artık ağır işlerin tümünü yakın bir gelecekte insanların yerine yapay zekaya sahip robotlar yapıyor olacaklar.

Bir başka yazı ve makalemizde görüşmek üzere sizlere sağlıklı, mutlu bir yaşam dileriz...