Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabineyi Sil Baştan Değiştiriyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabineyi Sil Baştan Değiştiriyor!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son seçim sonuçları sonrasında düğmeye bastı. Kabine değişikliğine gidecek olan Cumhurbaşkanı 22 Mayıs’ta açıklama yapacak.

Mynet’te yer alan özel haber, Türkiye’deki siyasi hareketliliği arttırdı. 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde AK Parti’nin ikinci parti olması sonrasında hamle yapması beklenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konuda karara vardığı belirtildi. 22 Mayıs’ta AK Parti’nin son MYK’sını yapacağı belirtilirken bu MYK’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hem AK Parti hem de Türkiye siyasine dair çarpıcı mesajlar vereceği öne sürüldü.

cumhurbaskani-erdogan-ak-parti-mykda.jpg

Önce İl Başkanlarıyla Görüşecek

Edinilen bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk olarak 15-16 Mayıs tarihlerinde il başkanlarıyla görüşecek. Teşkilatlardan alınacak raporların incelenmesi sonrasında kabineye son halini verecek olan Erdoğan, 22 Mayıs’taki MKYK’da genel kurul kararını açıklayacak. MYK’nın değiştirilip gidilmesi ya da değiştirilmeden aynı şekilde devam edilmesi gündemde konuşuluyor. Bu nedenle 22 Mayıs öncesinde kabine değişikliğini resmen duyurabilecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan sonrasında kongre kararını duyurabilir.