Kar Geliyor! 11 Şehirde Kar Alarmı Verildi

Kar Geliyor! 11 Şehirde Kar Alarmı Verildi
Meteoroloji'nin son tahminleri sonrasında 11 şehir için kar uyarısı yapıldı. 26 kentte ise sarı alarm verildi. İşte detaylar.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son hava tahminlerinde kar ve yağmur uyarısı yapıldı. Türkiye’deki 11 kentin kar yağışı etkisinde olacağı belirtilirken 26 kentte de şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle sarı uyarı yapıldı.

Türkiye’de Hava Nasıl Olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre bölge bölge değerlendirmeler şöyle;

Marmara'nın kuzey ve doğusu, Güney Ege kıyıları, Akdeniz, İç Anadolu (Çankırı hariç), Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kütahya, Afyonkarahisar, Bolu, Düzce, Zonguldak, Tokat ve Ordu çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeybatısı, Sivas, Ordu, Muş, Bitlis, Şırnak, Siirt ve Batman ile Diyarbakır'ın doğu, Erzurum'un batı çevrelerinde kuvvetli yağış olması bekleniyor.

İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında 2 ila 6 derece azalacak

İşte Sarı Uyarı Yapılan 26 Şehir

Sarı uyarı yapılan iller şöyle; Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Kars, Malatya, Mardin, Muş, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan.

11 Şehre Kar Uyarısı Geldi

Meteoroloji 11 şehre yağmur ve kar yağışı uyarısı yaptı. Kar yağışı beklenen iller şöyle: Artvin, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Rize, Sivas, Trabzon, Tunceli, Bayburt, Erzurum, Kars.