Yusuf Güney'e Sosyal Medyadan Hakaret Eden Kişi Hapis Yatacak

Yusuf Güney'e Sosyal Medyadan Hakaret Eden Kişi Hapis Yatacak
Ünlü şarkıcı Yusuf Güney’in 6 Şubat depremine yönelik paylaşımına hakaret içerikli yorum yazdığı öne sürülen şahıs için istenen ceza belli oldu.

9 Şubat 2023 tarihinde Yusuf Güney'in sosyal medya hesabı üzerinden, 6 Şubat 2023 depremlerine yönelik paylaşımına yorum olarak "Havlayana kadar elini bir yere tut şerefsiz sensin” ifadelerini yazarak hakaret ettiği ileri sürülen şüpheli A.A.’ya (54) yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı.

A.A.’nın emniyette konuya ilişkin verdiği ifadesinde, “6 Şubat 2023’te çok sayıda insanımızın yaşadığı deprem felaketini yaşadık. Yusuf Güney deprem bölgesinde çektiği videoyu paylaşmıştı. Videoda devletin yetersiz kaldığı şeklinde ve devlet ile yöneticilerini kötülediği söylemleri oldu. Ben de kendisinin hakaret içerikli paylaşımına cevap olarak paylaşım yaptım. Deprem bölgesine giden birilerinin görmüş olduğu eksiklikleri kendisi gidermeye çalışmadan, hiç kimseye yardımcı olmaya çalışmadan devleti kötüleyecek şekildeki paylaşımını yanlış bulduğumdan eleştirimi dile getirdim” sözlerini kullandığı öğrenildi.

Başsavcılıktan Yusuf Güney İddianamesi

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede ise A.A.’nın sosyal medyada müşteki Yusuf Güney’e ilişkin olarak “Havlayana kadar elini bir yere tut şerefsiz sensin” şeklinde yorum yaptığı belirtildi.

İddianamede, şüphelinin eyleminin uzlaştırma çerçevesinde kaldığı ancak taraflar arasında uzlaşma görüşmelerinin yapılamadığı da anlatıldı. İddianamede şüpheli A.A.’nın ‘sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle alenen hakaret’ suçundan 3 ay 15 günden 2 yıl 4 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.