TRAKYA VETERİNER HEKİMLER ODASI BAŞKANI TÜRKOĞLU: “NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ HAYVAN HASTANESİ MAALESEF FAALİYETE GEÇMEDİ”

Trakya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Polat Türkoğlu, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi’nin inşaatı tamamlanmasına karşın faaliyete geçmediğini belirterek, “Şimdiye kadar mezun olan arkadaşlarımız veteriner fakültesinde olması gereken şartlarda, bir hayvan hastanesi, bir hayvan çiftliğinden mahrum olarak mezun oldular” dedi.

Trakya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Polat Türkoğlu, Namık Kemal Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi’yle ilgili açıklama yaptı. Türkoğlu, şunları söyledi:

“HAYVAN ÇİFTLİĞİNDEN MAHRUM OLARAK MEZUN OLDULAR”

“2019-2020 sezonunda inşaatı tamamlanan Namık Kemal Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi’nin maalesef ki günümüze kadar faaliyete geçmediği, faaliyete geçmesi konusunda bazı aksaklıklar olduğunu çözümledik. Bununla ilgili yaptığımız görüşmeler neticesinde bazı çalışmaların başlatıldığı ve bu çalışmalarda Trakya Bölgesi Veteriner Hekimler Odası olarak bizim de aktif rol aldığımızı söylemek istiyorum. Önümüzdeki zaman içerisinde hayvan hastanemizin büyük bir kısmının faaliyete geçmesi için elimizden geleni yapacağız. Şimdiye kadar mezun olan arkadaşlarımız veteriner fakültesinde olması gereken şartlarda, bir hayvan hastanesi, bir hayvan çiftliğinden mahrum olarak mezun oldular. Dışarıda bu açığı kapatmak için kıymetli hocalarımızın çok büyük çabaları olmuş ama bunun çok yeterli olacağını düşünmüyoruz. Bu bizim için çok önemli. Trakya bölgesindeki tek veteriner fakültesi, yeni yetişecek meslektaş arkadaşlarımıza hem bölge hayvancılığına ciddi bir katkı sağlayacaktır. Genel sebep büyük ihtimalle ödenekler… Veteriner Fakültemizin yönetim ve dekanlık kısmında da bazı aksaklıklar olduğunu duyduk, öğrendik.  

“BİZ ONLARIN DA SESİ OLMAK İSTİYORUZ”

2022-2023 sezonunda 76 veteriner meslektaşımız Namık Kemal Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden mezun oldular. Kendileriyle, hocalarıyla yaptığımız görüşmelerde uygulamalardaki eksiklikleri kapatabilmek adına kendilerinin belirli günlerde hayvan çiftliklerine ve Silivri bölgesindeki hayvan rehabilitasyon merkezlerine giderek uygulama açıklarını bu şekilde kapatmaya çalıştıklarını öğrendik. Maalesef meslektaşlarımızın kendilerini ifade edemediklerine de şahit olduk, biz onların da sesi olmak istiyoruz aynı zamanda.”

 

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir