Kartal Belediyesi, 2022 yılında 1 milyar 173 milyon liralık bütçesiyle, altyapıdan çevreye, sosyo-kültürden teknik yatırımlara kadar çeşitli alanlarda çalışmalarına devam etti. Başkan Gökhan Yüksel, “Kartal için hedeflerimize çok daha yaklaştığımız bir yılı geride bıraktık. 2022 daha çok bir yatırım yılıydı, 2023 ise bu yatırımların meyvelerini toplayacağımız, yapımı tamamlanan ve devam eden projelerimizin açılışını gerçekleştiğimiz bir yıl olacak” dedi.
İlçede 30 yıldır yaşanan su baskını sorununu çözmek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile Kartal Belediyesi’nin 2019 yılından bu yana sürdürdüğü ortak çalışma sonucunda 2022’de Kartal’ın altyapısı beş kat büyüdü. Kentin çehresini değiştiren çalışmalardan bir diğeri de çevre projeleri oldu. Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde gerçekleşen çalışmalar sayesinde, ilçenin yeşil alanlarının sayısı artırıldı, mevcut parklar yenilendi ve yeni parklar kazandırıldı.
Cumhuriyet’in 99’uncu yılında, Kartal’ın en büyük parklarından biri olarak gösterilen Cumhuriyet Parkı hizmete açılırken, yurttaşın ilçedeki uğrak yerlerinden biri olan, Bayram Demirkol Parkı’nın da 2’nci etap çalışması başladı. Bayram Demirkol Parkı etap çalışmaları tamamlandığında, Kartal’ın bugüne kadar yapılmış en büyük parkı hizmete açılmış olacak.
Kartal’da 2022 yılında gerçekleşen önemli değişimlerden biri de ilçenin en kabalık ve merkezi noktalarından biri olan Neyzen Tevfik Meydanı’nın yenileme çalışması oldu. İBB ile beraber yapılan çalışmalar sayesinde, Neyzen Tevfik Meydanı yeni görünümüne kavuştu. Meydanın açılışı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti. 2022 yılının son aylarında, Kartal’ın cazibe merkezlerinden biri olacak, ‘Cumhuriyet Meydanı’nın temeli atıldı.
YENİ VETERİNERLİK BİNASI YAPILIYOR
Başkan Yüksel’in seçim vaatlerinden biri olan, toplam bin 200 metrekare kullanılabilir alanla İstanbul’un en modern veterinerlik binalarından biri olacak, yeni veterinerlik binasının inşasında sona gelindi. Veteriner İşleri Müdürlüğü eski binasının karşısında bulunan alana yapılan yeni ve çok fonksiyonlu binada, sokak hayvanları için her ayrıntı düşünüldü. Bodrum kat, zemin kat, yönetim katı ve teras katıyla beraber, dört kattan oluşacak binada hayvan sağlığı için uygun bir ortam yaratılıyor. Hizmet binasında iki adet veteriner kliniği, iki adet ameliyathane, röntgen odası, laboratuvar, hekim odaları, ilaç deposu, morg, malzeme deposu ve kedi bakım ünitesi bulunacak.
UĞUR MUMCU MAHALLESİ’NDE DÖNÜŞÜM DEVAM EDİYOR
Uğur Mumcu Mahallesi’nin uzun yıllardır kanayan yarası olan imar ve kentsel dönüşüm sorunları, yeni imar plan notlarının Belediye Meclisi’nde kabul edilmesiyle 2022’de çözüme kavuştu. İmar plan notlarının askıya çıkma sürecinden sonra, Uğur Mumcu Mahallesi’nde riskli binaların dönüşümü hızlandırılarak, bölgedeki binlerce insanın deprem riskine karşı korunması amaçlanıyor.
YAKACIK STADI’NIN TEMELİ ATILDI
Geçen yıl, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, yoğun katılımlı bir törenle yeni ‘Yakacık Stadı’nın temelini attı. 14 bin 500 metrekare inşaat alanına sahip stat tamamlandığında FİFA standartlarındaki çim yapısı, basketbol sahası, mini futbol sahası, idari bina ve çocuk oyun alanları olacak. Kartal Yakacık Stadı, 2023 yılının mart ayında futbolseverlerin hizmetine açılacak.
Kartal 2022’de yılın ilk aylarında, edebiyat dünyasının ünlü isimlerinin ve yayınevlerinin ağırlandığı Kartal Kitap Fuarı’nı düzenlendi. Milli bayramlarda, her yıl olduğu gibi bu yıl da Türk müziğinin ünlü sanatçıları unutulmaz konserler verdi. Kartal Sanat Akademisi’ne rekor sayıda başvuru gerçekleşirken, dünyanın birçok noktasından edebiyatçının katıldığı, ‘Uluslararası Masal Festivali’ yapıldı. Festival sayesinde binlerce çocuk edebiyat dünyasının önemli yazarlarıyla tanıştı, çocuk oyunlarıyla keyif dolu anlar yaşadı.
30 yılı aşkın süre sonra bu yıl Kartal’da ilk defa, ‘Uluslararası Halk Oyunları Festivali’ düzenlendi. Türkiye dahil 9 farklı ülkeden 13 folklor grubu ve 850 sanatçı, halk oyunları festivali için Kartal’da buluştu. Tiyatro festivalleri, film festivalleri ve birbirinden farklı sergilerle, Kartal dopdolu bir kültür sanat yılını geride bıraktı.
AŞEVİ VE GIDA BANKASI FAALİYETE DEVAM ETTİ
Kartal Belediyesi’nin, bu yıl sosyal yardım işlerinde öne çıkan çalışmalarından biri de Neriman-Sami Türkdoğan adını taşıyan aşevi ve gıda bankası projesi oldu. İhtiyaç sahiplerine sıcak yemeklerin yanı sıra gıda yardımlarının da yapıldığı aşevi ve gıda bankası sayesinde, normal zamanlarda günde 6 bin, acil durumlarda ise 15 bin insanın sıcak yemek ihtiyacı karşılanıyor. Belediyeye bağlı kreşlerde öğrenim gören miniklerin günlük yemek ihtiyacı ile üniversite öğrencilerinin soğuk kış aylarında içini ısıtan çorbalar da yine aşevi ve gıda bankasından çıkıyor.
Kartal’ın bugüne kadar yapılmış en büyük kültür merkezlerinden biri olacak; Yalı, Yunus, Topselvi Kültür Merkezinin inşasında ise sona geliniyor. Üç mahallenin ortak noktasında, 4 bin 845 metrekare alana sekiz kat olarak planlanan kültür merkezi; kütüphane, sergi alanları, tiyatro salonu, taziye, toplantı ve kafeterya alanlarıyla çok fonksiyonlu ve modern bir bina olacak.
Bir yanıt yazın