KYK Yurtlarında Ne Zaman Kalınabilecek? Yurt Giriş ve Çıkış Saatleri Ne?

KYK yurtları için kayıt yaptıran öğrenciler KYK yurtlarında ne zaman kalabilecek? İşte o tarih ve yurtların giriş ve çıkış saatleri….

2024-2025 eğitim öğretim dönemi başladı. Pek çok üniversitede de yeni dönem için hazırlıklar başlamış durumda. Yeni eğitim yılında KYK yurtlarında kalacak öğrenciler, barınma hizmetinin ne zaman başlayacağını merak ediyor. KYK yurtlarında ne zaman kalınabilecek, KYK yurtlarının açılış tarihi ne diyerek konuyla ilgili araştırma yapan öğrenciler için son dakika duyurusu geldi. Peki, KYK yurtları açıldı mı, ne zaman açılacak? İşte tüm detaylar.

KYK Yurtları Ne Zaman Açılıyor?

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından son dakika açıklaması yapıldı. 7 Eylül itibariyle kayıt işlemlerinin tamamlandığı yurtlarda öğrencilerin 16 Eylül tarihi itibariyle kalmaya başlayabileceği belirtildi. Bu kapsamda normal eğitimlerin başlamasıyla birlikte öğrenciler 16 Eylül tarihi itibariyle yurtlara giriş yapabilecek. Ancak dersleri 16 Eylül öncesinde başlayacak öğrenciler için özel bir istisna yapıldı. Bu durumdaki öğrenciler yurtlara başvuru yapabilecek. Başvurularda derslerin başladığı belirlenirse öğrenciler yurtlara önceden kabul edilebilecek. Bunun için erken dönem tarihi ise 13 Eylül olarak açıklandı. Yaz döneminde hizmet veren yurtların hizmet tarihi ise 16 Eylül itibariyle sona erecek.

KYK Yurtları Giriş - Çıkış Saatleri Kaç?

16 Eylül itibariyle tüm KYK yurtlarında öğrenciler kalmaya başlayabilecek. Bu nedenle de yurtlara giriş ve çıkış saatleri de merak edilmeye başlandı. Özellikle bu yıl ilk defa KYK yurtlarında kalacak öğrencilerin bu saatler içerisinde yurda giriş yapması gerekiyor. Öğrencilerin güvenliğinin sağlanması ve herhangi bir problem yaşanmaması adına KYK yurtlarında sabah 06.00 ile 23.00 saatleri arasında dışarıya çıkmaya izin veriliyor. 23.00 sonrasında ise girişlere izin verilmediği gibi geç gelen öğrencilere ceza veriliyor.

Eğitim Haberleri