HSBC Yıl Sonu Dolar Beklentisini Açıkladı

HSBC Türkiye için 2024 büyüme beklentisi yüzde 3,1'den yüzde 3,8'e çıkartırken sene sonu dolar beklentisi de 36 TL olduğunu duyurdu.

Merkez Bankası'nca gerçekleştirilen ekonomik önlemler uluslararası piyasalarda dikkatleri çekmeyi sürdürüyor. Kredi derecelendirme kuruluşları Türkiye'nin kredi notunu yükseltirken, senelerin ardından kara parayla mücadele çerçevesinde gri listeden de çıkarıldık.

HSBC, Türkiye'ye ilişkin dikkat çeken bir rapor yayınlandı. HSBC tarafından Türkiye'nin 2024 büyüme tahminini yüzde 3,1'den 3,8'e çıkarılırken, 2025 büyüme tahmini ise yüzde 3,6 da kaldı.

HSBC, enflasyon konusunda em son beklentisi Haziran ayına göre aşağı yönlü revize ettiklerini belirterek şimdi 2024 sonu için beklentileri yüzde 48,0'dan yüzde 44,6'ya 2025 yılı için ise yüzde 29,0'dan yüzde 27,7'ye çekti.

Bankanın raporunda "Para politikasına ilişkin temel senaryomuz, yıl boyunca faiz oranlarının değişmemesi yönünde devam ediyor. Tahminlerimize göre reel politika faizi Kasım ayı itibarıyla oldukça olumlu olacak ancak şimdilik 4. çeyrekte başlayacak faiz indirimlerinin biraz erken olabileceğini düşünüyoruz" ifadelerine yer verildi.

Ekonomi Haberleri