Bakan Yumaklı’dan Yüksek Et Fiyatlarına Tepki

Türkiye’de yüksek et fiyatlarına karşı tepki Bakan İbrahim Yumaklı’dan geldi. Bakan, 1000 TL’ye varan et fiyatlarına tepki gösterdi.

Gıdada yüksek zamlı fiyatlar ve fahiş uygulamalar devam ediyor. Et fiyatlarında 1000 TL’lik rakamlara ulaşılması sonrasında ilk tepki Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’dan geldi. Bakan Yumaklı yaptığı açıklama ile et fiyatlarındaki duruma değindi ve yapılan çalışmaları anlattı.

Et Fiyatları 1 Günde 3 Kez Zamlandı

Bakan Yumaklı yaptığı açıklamada sektördeki fiyatların yakından takip edildiğini söyledi. “1 günde 3 kez fiyat artırdılar. Her gün oldu. İkaz ettik, 'yapmayın' dedik. Gereğini yaptık” diyerek bu konudaki son gelişmeleri aktaran Bakan Yumaklı, çalışmalar sonrasında et fiyatlarının düşürüldüğünü söyledi. 400 TL’ye kadar çıkan et fiyatlarının şu andaki fiyatları ortalama 320 TL. Marketlerde ve kasaplarda fiyatların hala yukarı yönlü çıkması için çalışmaların da yapıldığını aktaran Bakan, bu konuda da gerekli önlemlerin alınacağını ifade etti.

Et Fiyatlarındaki Artış 2032 Şubat Başladı

Bakan Yumaklı et fiyatlarındaki artışın 2023’ün Şubat ayı itibariyle başladığını söyledi. Depremin ilk günü ile 3. günü arasında 30 TL’lik artış yaşandığını söyledi. Bunun sebebi ve gerekçesinin açıklanamayacağını söyleyen Bakan Yumaklı, bu dönem itibariyle başlayan yükselişin devam ettiğini ve hükümet olarak gerekli adımların atılacağını söyledi.

Ekonomi Haberleri