Deprem Bölgesindeki Vergi Borçlarına Süre ve Taksit Yapılacak

Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen illerde vergi mükelleflerinin borçlarına erteleme ve taksit imkanı getirilecek. İşte detaylar.

Geçtiğimiz yıllarda meydana gelen Kahramanmaraş merkezli deprem, çevredeki pek çok ili etkilemişti. Deprem sonrasında bölgede vergilendirme ve mevzuatlarda çeşitli imtiyazlar tanınmaya devam ediyor. Yapılan resmi açıklamalarda 4 il ve 2 ilçede mücbir sebep ilan edildi. Bu sayede vergi mükellefleri borçlarının ödenmesi noktasında ek süre ve taksit imkanı sağlandı.

Deprem Bölgesindeki Vergi Borçlarına İlave Süre İmkanı

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından yapılan açıklamalarda deprem bölgesindeki 4 il ve 2 ilçede mücbir sebeplerin geçerli olduğuna karar verildi. Bu karar kapsamında ise belirlenen bölgelerde bulunan mükellefler ödemeleri için süre ya da taksit talep edebilecek. Deprem sonrasında ilan edilen mücbir sebeplerin süresinin sona ermesinin ardından gelen GİB kararı, bölgedeki vatandaşları rahatlatacak.

Mücbir sebeplerin devam ettiği il ve ilçelerdeki mükelleflerin mücbir sebep hali döneminde KDV beyannamelerinin 30 Eylül'e kadar verilebileceği ifade edildi. Eylül ayında başlayacak ödemeler sonraki aylarda da ay sonlarına kadar ödenebilecek. Gelir stopaj vergisi beyannameleri ise 31 Ekim 2024'e kadar verilecek.

Mücbir sebep ilan edilen bölgelerdeki mükelleflerin bölgelerinde Gelir İdaresi Başkanlığı’na başvuru yapması üzerine bu haklar tanınacak.

Ekonomi Haberleri