Volvo Türkiye’den Çekiliyor mu? Son Dakika Kararı Açıklandı

Volvo’nun Türkiye hakkındaki son dakika duyurusu gündeme bomba gibi düştü. Peki gerçek ne? Volvo Türkiye’den çekiliyor mu?

Türkiye’de yürürlüğe giren gümrük vergileri nedeniyle pek çok uluslararası şirket, farklı kararlar almaya başladı. Nike ve Amazon’da satış yapan yurt dışı şirketlerinin kararının ardından yeni bir karar da Volvo’dan geldi. Volvo yaptığı son dakika açıklamasıyla yeni kararını duyurdu. Peki, Volvo Türkiye’den çekiliyor mu? Karar neleri kapsıyor?

Volvo Türkiye’den Çekiliyor mu?

Volvo Türkiye’den tamamen çekilmeyecek. Ancak Sedan modellerinin satışı iptal edilecek. Konuyla ilgili resmi bilgiler kurumun Türkiye operasyonlarının başına getirilen Alican Emiroğlu’ndan geldi. Şirketin 2024 yılının sonuna kadar 850 bin araç satmayı hedeflediklerini ve 2023’e göre daha yüksek satış planı yaptıklarını söyledi.

Çin Üretimi Volvo EX40’a Gümrük Engeli

Çin’de üretimi yapılan ve elektrik modeli ile pazarda yer alan eski XC40 (yeni adıyla EX40) artık Türkiye’de satılmayacak. Elektrikli ve Çin’de üretimi yapıldığı için en gümrük maliyetlerinin getirildiği Volvo EX40 için Türkiye süreci böylece sona erecek. Konuyla ilgili Emiroğlu’nun açıklamaları şöyle;

Sedan modellerimiz ise Çin'de üretildiği için, yeni yıldan itibaren artık bu modelleri getirmeyeceğiz. Bu kararı almamız da son gümrük vergilerinin etkisi oldu. Elektrikli sedan modeller gelene kadar Türkiye'de sedan bir otomobil satmayı planlamıyoruz.

Ekonomi Haberleri