Asgari Ücrete Zam Oranında Yeni Formül Bulundu

Asgari ücret zammı için farklı iddialar gelmeye devam ediyor. Yeni bilgilere göre asgari ücrette yeni bir formül bulundu. İşte detaylar.

Türkiye’de asgari ücret ile çalışan milyonlarca insanı yakından ilgilendiren zam kararı için henüz somut bir adım atılmadı. En genç Ocak 2026 itibariyle açıklanacak olan asgari ücret zamlarında yeni formül bulunduğu ve “Orta yol hesabı” denilen bu formüle göre oranların belirleneceği belirtildi. Bundan sonraki süreçte belirleyici olması beklenen orta yol hesabının nasıl olduğu da ortaya çıktı.

Asgari Ücrette Orta Yol Hesabı Nedir?

asgari ücrete yapılacak zamlar için orta yol hesabı kullanılacak. Bu hesaba göre ülkedeki gerçek enflasyon ile hedeflenen enflasyon baz alınacak. Bu oranların ortalaması alınarak asgari ücrete buna göre zam yapılacak.2025 yılı için Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 38. Hedeflenen enflasyon oranı ise yüzde 14. Asgari ücret artışlarında bu oranların mı baz alınacağı yoksa 2024 verilerine göre mi işlem yapılacağı bilinmiyor. Yüzde 38 ve 14’e göre yapılacak bir hesaplama halinde asgari ücret artış oranı yüzde 26 olacak.

İşte Orta Yola Göre Asgari Ücret Miktarı

Asgari ücrete orta yol hesabına göre artış yapıldığı takdirde maaşlara 4.420 TL’lik fark yansıtılacak. Bu zam sonrasında ise 2025 Ocak’ta asgari ücret 21.422 TL olarak açıklanacak.

Ekonomi Haberleri