Ev Kiralarında Altına Endeksli Kira Dönemi Başladı

Ev kiraları Türkiye’de gündem olmaya devam ediyor. Ev sahiplerinin yeni formülü ise altın endeksli kira…

Türkiye’de düşük kalan ev kiraları ve fahiş artışlar sonrasında önce yüzde 25 ile sınırlandırılan ev kiraları şimdi enflasyon doğrultusunda arttırılıyor. Ancak buna rağmen aynı sorunları yaşamak istemeyen ev sahipleri, kiracılar için zorlu bir formülü devreye aldı. Kiralanacak evler için paranın değer kaybını hesaba katan ev sahipleri, kiraları altın endeksli yapmaya başladı. Bu durum ise en çok kiracıları zorluyor. Öyle ki kira ve kira artışları gram altına endeksleniyor.

Kira Bedeli 7 Gram Altın

Uzmanlar tarafından yapılan son değerlendirmelerde bu yeni trendin yeni sorunlara yol açacağına dikkat çekildi. Öyle ki pek çok ev sahibi ev kirasını gram altın üzerinden almayı tercih ediyor. 7 altın gram kira ücreti belirleyen ev sahipleri, altın arttıkça da daha fazla kira getirisi elde etmeyi hedefliyor.

Bazı kiracılar ise ev kiralarını doğrudan gram altına endekslerken sabit kira fiyatını ve kira yenilemelerinde altındaki artışa göre kira artışını hedefliyor. TÜFE yerine altın artışına bağlanan kira artışlarında kiracılar için belirsizlik ve yüksek artış yaşanabiliyor.

Sosyal Medyada Gündem Oldu

Durum sosyal medyaya da yansımış durumda. Kiracıların korunması gerektiğini ve yüksek kiralara karşın ekonomik anlamda zorlandığı ifade edildi.

Ekonomi Haberleri