Kredi Kart Borçlarında Ödenmeyen Miktar 1,6 Trilyona Yükseldi

Kredi kart borçlarında ödenmeyen miktar artmaya devam ediyor. İşte kredi kartlarındaki son durum…

Kredi kartı borçlarına yönelik yapılan yeni paylaşımda kredi kartlarındaki krizin derinleşmeye devam ettiği belirtildi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre ödenmesi gereken ve ödenmeyen borç miktarı 1.6 trilyon liraya yükseldi. 2023 yılına göre kart borçlarındaki artış yüzde 100’e ulaştı. Ödenemeyen borç miktarı da yükselirken vatandaşlar, kredi kartlarını kullanamadığı gibi borçlarını da ödeyemez duruma düştü. Tüm bunların yanı sıra batık durum da 42.6 milyar oldu.

Vatandaşların Alım Gücü Düşüyor

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalarda vatandaşların alım gücünün düşmesi nedeniyle rakamlar sürekli artmaya devam ediyor. Bireysel kredi kartı alacaklarının 550.6 milyar TL’sini taksitli alacaklar olurken 1.36 trilyon TL’sini taksitsiz doğrudan borç oldu.

Kredi kartlarının yanı sıra kredilerde de benzer bir tablo oluşmuş durumda. Bireysel kredilerde yüzde 100’e varan artış yaşandı. Bir önceki haftaya göre kredilerde alacaklar 4.3 milyar TL arttı ve 257.2 milyar TL’ye yükseldi.

Kredi Kartı Harcamaları Yükseldi

Kredi kartları ile yapılan harcamalar 2 Ağustos’ta tarihi seviyeye ulaşmıştı. 335.8 milyar TL harcamanın yapıldığı günde, ödenmeyen borç miktarının da artış kaydetmesi dikkatlerden kaçmadı.

Ekonomi Haberleri