Geçtiğimiz Haftanın En Çok Kazandıran Yatırımı Açıklandı

Geçtiğimiz hafta yatırım araçlarının performansı ortaya çıktı. Böylece haftanın en çok kazandıran yatırım aracı da belli oldu. İşte detaylar.

Türkiye’de yatırım araçlarının performansı işlemlerin sona ermesiyle birlikte en çok kazandıran yatırım aracı belli oldu. BIST 100’de yüzde 0,88 düşüş kaydetti. Çok düşük kalan artışlar nedeniyle borsada erime yaşandı. BIST 100’de hafta boyunca en düşük 9.274,55 ve en yüksek 9.838,01 puana ulaştı. Ancak kapanışı 9.685,49 puan ile yaparak değer kaybetti.

Yatırım Araçlarında Son Durum Ne?

Dolar/TL paritesinde artış yüzde 0,16 oldu. Euro/TL paritesi ise 0,19 oranında kayıp yaşadı. Altında ise yüzde 2,29 oranında artış yaşandı. 1 haftalık performanslarıyla iniş ve çıkış yapan borsa, dolar ve euro yatırımcısı için cazip bir getiri sağlamadı.

İşte Haftanın En Çok Kazandıran Yatırım Aracı

Yaşanan gelişmeler sonrasında en çok kazandıran yatırım aracı altın oldu. Gram altın, 24 ayar külçe altın, cumhuriyet altını gibi tüm altın çeşitlerinde altın kazanç sağladı. Yatırım fonlarına bakıldığında ise yatırım fonlarında en çok kazandıran para piyasası fonları oldu ve artış yüzde 0,98 oldu.

Ekonomi Haberleri