SGK Uzmanı Özgür Erdursun'un Asgari Ücret Tahmini Üzecek!

Asgari ücretle ilgili doğru tahminler yapan SGK Uzmanı Özgür Erdursun 2024 Ocak zammını da duyurdu.

2024 yılının sonuna yaklaşılırken asgari ücrete yapılacak zam artışı da gündeme gelmeye başladı. 2024 Temmuz ayınca Hazine ve Maliye Başkanı Mehmet Şimşek’ten ara zam izni çıkmadığı için Ocak zammında beklentiler yükseldi. Konuyla ilgili yeni bir değerlendirme yapan SGK Uzmanı Özgür Erdursun ise çok konuşulacak bir açıklamaya imza attı ve asgari ücreti duyurdu.

17 Bin TL Olacak Demişti

2024 yılında asgari ücretle ilgili tahmin yapan uzman isim, asgari ücretin 17 bin TL olacağını söylemişti. Bu açıklamaların ardından resmi rakamların da aynı olması sonrasında Özgür Erdursun daha yakından takip edilmeye başlandı. Türkiye’de OVP sonrasında konuşulmaya başlanan asgari ücret tartışmalarına dahil olan uzman isim, 2025 Ocak’ta açıklanacak asgari ücreti duyurdu. Ancak bu tahminin milyonlarca çalışanın beklentilerini karşılamayacağını da aktardı.

İşte Ocak’ta Açıklanacak Asgari Ücret

Asgari ücret için açıklamalar yapan Özgür Erdursun, asgari ücretin 20 bin TL olacağını duyurdu. Temmuz ayında beklenildiği gibi bir artış yapılmadığını ve Ocak’ta normal zaman kapsamında artış yapılacağını söyleyen Özgür Erdursun, 20 bin TL’lik asgari ücretin beklentileri hiçbir şekilde karşılamayacağını ve çalışanları memnun etmeyeceğini söyledi. Erdursun’un bu konudaki sözleri ise şöyle;

“Ocak ayı geldiğinde asgari ücret artacak. Asgari ücret Temmuz ayında bildiğiniz gibi artmadı, hedeflenen enflasyon üzerinde olursa asgari ücretin maksimum 20 bin TL olacağını düşünüyorum. Orta Vadeli Program'da enflasyon hedefi verildi, memurun, memur emeklisinin ne alacağı zaten belli.”

Ekonomi Haberleri