2024 Yılında Emekli Olanlar %30 Fazla Maaş Alacak

2024 yılında emekli olacakların daha fazla maaş alması emeklilik başvurularında yoğunluk oluşturdu. İşte detaylar.

2024 yılında emekli olacak kişiler ile 2025 yılında emekli olacaklar arasında maaş farkının yüksek olması, emeklilik işlemlerini hızlandırdı. 2025 yılı gelmeden emekli olmak isteyen milyonlarca kişi evraklarını vererek başvurularını yapmaya başladı. konuyla ilgili SGK uzmanları tarafından yapılan açıklamalarda durumun farkında olan vatandaşların başvurularını yapmaya başladığını söyledi.

Maaş Farkı %30’a Ulaştı

Emekli olan vatandaşlar, vefat ettiği tarihe kadar SGK’dan emekli maaşı alacak. Bu maaş geçim için önemli bir kaynak olurken 2024 ile 2025 arasındaki maaş farkının %30’a ulaşması herkesi emeklilik için teşvik etti. üstelik 2024 yılı için netleşmeyen enflasyon verilerinin beklentilerin altında kalmış olması halinde maaş farkı yüzde 37’ye kadar çıkabilecek. Bu da son dönemlerde düşük kalan emekli maaşları için vatandaşlara ciddi bir avantaj sağlayacak.

Sadece SSGK ve Bağ-kur’lu emeklileri ilgilendiren bu durum, Türkiye’de gündem olmuş durumda. Yüzde 30 daha fazla emekli maaşı almak için vatandaşların 2025 öncesinde emeklilik başvurusunu yapması gerekiyor.

Ekonomi Haberleri