Mobilya Satışlarına 18 Ay Taksit mi Geliyor?

Artan enflasyon nedeniyle mobilya fiyatlarının yükselmesi, sektörde yeni bir talep yarattı. Mobilya satışlarına 18 ay taksit gelecek mi? İşte detaylar.

Orta Anadolu Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Tahsin Ata gündeme dair yeni bir değerlendirme yaptı. Sektörde 2024 yılının ilk 8 ayında 5 milyar doları aşan bir ihracat rakamına ulaşıldığını söyleyen Tahsin Ata, iç piyasada ise işlerin yolunda gitmediğinin altını çizdi. Sıkı para politikası nedeniyle vatandaşların ihtiyaçlarını ertelediğini belirten Tahsin Ata yeni evlenecek çiftler için yüksek fiyatların ciddi bir sorun oluşturduğuna dikkat çekti.

Mobilya Sektörü Durgunlukla Karşı Karşıya

Açıklamalara göre mobilya sektöründeki en büyük problemlerden birisi durgunluk riski. Şirketler kar marjlarını sınırlara kadar zorlamış olsa da yüksek enflasyon, kur ve maliyetlerdeki artış mobilya sektöründeki etiketlerin artmasına neden olmuş durumda. Ertelenemeyecek ihtiyaçlar nedeniyle yüklü bir harcama ile karşı karşıya kalan vatandaşlar için sektörden taksit çağrısı yapıldı. Mobilya sektöründeki 3 aylık taksitlerin çözüm olamayacağını belirten temsilciler, 18 ay taksit gibi daha uzun vadeli taksitlere ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Üstelik 2024 yılındaki zorlu sürecin ardından 2025 yılı itibariyle durumun çok daha kötüye gidebileceğine vurgu yapılan açıklamalarda hükümetten bu konuyla ilgili yeni çözüm bulunması istendi.

Ekonomi Haberleri