Kredi Kartı Yapılandırma Başladı mı?

Kredi kartı yapılandırma ile ilgili süreç yakından takip ediliyor. Peki, kredi kartı yapılandırma başladı mı? İşte merak edilenler.

Türkiye’de borcunu ödeyemeyen vatandaşlar için yapılandırmanın yapılacağı belirtilmişti. Yapılan bu açıklamalar sonrasında gözler düzenlemeye çevrildi. Borcu olan vatandaşlar Resmi Gazete’de yayımlanan kredi kartı yapılandırma düzenlemesinin ne zaman uygulamaya gireceğini merak ediyor. Peki, kredi kartı yapılandırma başladı mı? Kredi borçları kaç taksite bölünecek, şartları neler?

Kredi Kartı Yapılandırma Başladı mı?

Kredi kartı yapılandırma işlemlerinde tarih 26 Eylül olarak açıklandı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) kararı sonrasında Resmi Gazete’de yayımlanarak düzenleme yürürlüğe girdi. Bu tarih, yapılandırma için milat tarihi ifade ediyor. Düzenlemeye göre bu tarihten önce kullanılan krediler, kredi kartları ve avans hesaplarındaki bakiyeler yapılandırma kapsamına alınabilecek. Ancak bu yapılandırma işlemleri için düzenleme 1 Kasım 2024 itibariyle yürürlüğe girecek.

Kredi Kartı Yapılandırma Ne Zaman Yapılabilecek?

Kredi kartı yapılandırma işlemleri 1 Kasım itibariyle yapılabilecek. Bu tarihe kadar bankalar gerekli çalışmaları yapacak ve altyapıyı hazırlayacak. Ardından borcunu ödeyemeyen ve yapılandırmak isteyenler kredi kartı yapılandırma yapabilecek.

Anapara ve faizlerinde 30 günden fazla gecikme olan herkes düzenlemeden yararlanabilecek. Herhangi bir yeni kredi çekmeden 60 aya kadar borçlar yapılandırılabilecek. Yapılandırma için vatandaşların 1 yıl gibi bir süresi olacak. Yapılandırma işlemlerinde

25 bin TL’nin altında borçlar için 39 baz puan, 25 bin ile 150 bin TL arasındaki borçlar için 114 baz puan, 150 bin TL’nin üzerindeki borçlar için ise 164 baz puan üzerinden faiz uygulanacak.

Ekonomi Haberleri