ATM'lerde Kimliksiz İşlem Yapılamayacak!

ATM’lerde yeni bir dönem başlıyor. Hırsızlık ve dolandırıcılıkların önüne geçmek için kimlik belgesi ile işlem yapılabilecek.

Bankalar için son dönemlerde ortaya çıkan çeşitli dolandırıcılık işlemleri pek çok riski de beraberinde getirdi. Konuyla ilgili yapılan son görüşmelerde ise kimlikle ATM işlemleri yönünde mutabık kalındı. ATM’lerde yeni bir dönem başlatacak bu karar ile kimlik olmadan ATM’lerde işlem yapılmasını engelleyecek.

Bu Ay Başlayacak

ATM’lerde kimlik kartının ibraz edilmesini zorunlu kılan sistemde çeşitli çip ve kamera sistemleri kullanılacak. Bu ay sonuna kadar düzenleme yapılması beklenirken önümüzdeki aylardan itibaren ATM’lerden para çekimi yapacak vatandaşlar kimlik belgesi talep edilecek. Talep edilecek bu belgeler nedeniyle vatandaşların kimlik olmadan para çekmesi de mümkün olmayacak. Müşteri güvenliğini sağlamak adına yapılan bu işlem sosyal medyada gündem oldu ve tepki çekti. Müşteriler kamera sistemleri ile kimin para çekeceğinin kolayca belirlenebileceğini belirtirken acil durumlarda bu düzenlemenin mağduriyet yaratabileceğini de ifade etti.

Dolandırıcılık Olayları Artıyor

Son dönemde artan dolandırıcılık olayları nedeniyle harekete geçen bankalar için hükümetin de çeşitli zorunluluklar getirmesi bekleniyor. Paylaşılan bu kulis bilgisinde uygulamanın ne zaman başlayacağına yönelik bir detaya yer verilmemiş durumda. Bu nedenle de milyonlarca müşteri büyük bir merakla yeni sürecin sona erdirilmesini bekliyor.

Ekonomi Haberleri