Emekliye Tamamlayıcı Emeklilikle İkinci Maaş Şansı

Emekliler için tamamlayıcı emeklilik gibi yeni düzenlemeler yapılacak. Düzenlemelerle emeklilere 2. emekli maaşı şansı da tanınacak.

Türkiye’de emeklilik sisteminde yaşanan sorunlar nedeniyle emeklilik düzenlemesine gidilmesi gerekiyor. Çalışan ve emekli sayısındaki dengesizlikler nedeniyle ortaya çıkan bu tabloda, emeklilik sisteminde köklü bir değişiklik planlanıyor. Kulislerden gelen son bilgilerde 2025’in 3. çeyreği itibariyle otomatik katılımlı bireysel emeklilik sistemine geçiş yapılacak. Emekliler için zorunlu olacak bu durum, çalışanları ve çalışan emeklileri de kapsayacak. 10 yıl ve 56 yaş şartlarının olduğu bireysel emeklilik sisteminde yaş şartının da yükseltilmesi gibi durumlar söz konusu. Masadaki en önemli gündemlerden birisi ise ikinci emeklilik olarak tanımlanan ikinci emekli maaşını kapsayacak düzenleme.

Emeklilere İkinci Emeklilik Maaş Hakkı

Çalışanlar ve emekliler için ikinci emeklilik maaş hakkı, tamamlayıcı emeklilik sistemi ile sağlanacak. SGK üzerinden emekli maaşını alacak vatandaşlar, bir maaşını da tamamlayıcı emeklilik sisteminden alacak. Böylece uzun bir süre iki maaş alacak emekliler, emekli olduktan sonra daha iyi ekonomik şartlara sahip olacak. Konuyla ilgili uzmanlardan yapılan açıklamalarda sistem ile tasarruf sağlanacağı ve emeklilik sonrasında bu tasarruflarla ekonomik dengenin daha iyi kurulabileceği ifade edildi.

Tamamlayıcı emeklilik sistemi ile EYT ile emekli olan ve çalışanları da kapsayacak. Böylece EYT’nin bütçe üzerindeki yükünün de hafifletilmesi sağlanmış olacak. Konuyla ilgili önümüzdeki günlerde resmi duyuruların yapılması bekleniyor.

Ekonomi Haberleri