BİST 100’de Hangi Hisselere Para Giriyor?

BİST 100’de düşüş sonrasında dün yüzde 2 oranında artış yaşandı. Peki, yükseliş sürecek mi? BİST 100’de hangi hisselere para girişi yaşandı? İşte detaylar.

Borsada yaşanan çalkantılı süreç için pek çok spekülasyon gündeme geldi. Dün yaşanan gelişmeler sonrasında ise BİST 100’de yükseliş yaşandı. 8838 puan ile günü kapatan borsanın ardından ise BİST 100’de yükseliş sürecek mi sorusu da gündeme taşındı. Peki, uzmanlar neler söylüyor? BİST 100’de hangi hisselere para girişi yaşandı?

BİST 100’de Hisse Giren Paralar

BİST 100’de hisse giren paralar ortaya çıktı. Buna göre dün itibariyle en çok para giren hisseler şöyle;

  • Türk Hava Yolları
  • Ereğli Demir Çelik
  • Ford Otosan
  • Pegasus
  • TAV Havalimanları

Eylül ayındaki düşük enflasyon verileri ve S&P not artışı ile borsada seyrin pozitife döneceği düşünülüyor. BIST 100 için beklenen aralık ise 9200 ile 9700. Para girişi hisselerin yanı sıra yükseliş yaşayan hisseler BIST 100 yükselişinde etkili oldu. Buna göre CWENE, SMRTG, EUPWR, ALFAS ve GESAN hisselerinde yüzde 10’a varan yükseliş, BIST 100’ü sırtlayan hisseler oldu.

BIST 100’de Yükseliş Devam Edecek mi?

BIST 100 yükselişinin devam edip etmeyeceği konusunda önemli değerlendirme Tacirler Yatırım Araştırma Müdürü Serhan Yenigün’den geldi. Yenigün “Bilanço dönemi başladı. Her ne kadar bilançolarda zayıf beklentiler öne çıksa da tahminler kadar kötü finansallar gelmemesi halinde, bu, borsa için pozitif olabilir” dedi.

Ekonomi Haberleri