AKOM Orman Yangını Uyarısında Bulundu

İBB Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM, sıcak ve rüzgarlı hava şartları nedeni ile başta İstanbul olmak üzere Türkiye genelinde ‘orman yangını’ riski bulunduğunu duyurdu.

İstanbullulara da güneş ışınlarının dik açıyla geldiği 11.00 ila 16.00 saatleri arasında zararlı etkilerden korunmak için kapalı alanlarda kalınması önerisi yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), sıcak ve rüzgarlı havanın etkili olduğu İstanbul ve yurt genelinde orman yangını riskine karşı vatandaşları uyardı.

Sıcaklıklar Nemle Beraber Yükseliyor

AKOM verilerine göre, hafta boyunca bölgede etkili olması beklenen sistem sebebi ile İstanbul’da çoğunlukla güneşli bir gökyüzünün hakim olması, sıcaklıkların nemle beraber 28 derecenin üzerinde değerlere yükselmesi bekleniyor.

Öte yandan AKOM, sıcak ve rüzgârlı hava sebebi ile orman yangını çıkma olasılığının, başta İstanbul olmak üzere, yurt genelinde riskli seviyelerde seyrettiğini duyurdu.

İstanbullulara da güneş ışınlarının dik açıyla geldiği 11.00 ila 16.00 saatleri arasında, zararlı etkilerden korunmak için kapalı alanlarda kalınması önerisi yaptı.

Gündem Haberleri