Ankara'daki Çalışma Koşullarında Düzenlemeye Gidildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından personel çalışma koşullarında düzenlemeye gidildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden (ABB) yapılan açıklamada, başkentte etkisini gösteren aşırı sıcaklar sebebi ile personelin çalışma koşullarına ilişkin bazı tedbirler alınacağı ifade edildi.

Aşırı sıcak ortamlarda çalışan personelin zorunlu ve acil durumlar hariç daha serin saatlerde çalışmasına olanak sağlanacak ve hamile veya emziren kadın çalışanlarla kronik hastalığı olan personelin, bu durumlarını belgelemeleri kaydıyla çalıştırılmamasına özen gösterilecek.

ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın talimatı doğrultusunda, özellikle yoğun fiziksel aktivite gerektiren işlerde ve açık alanlarda faaliyet gösteren personelin çalışma şartları, iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması amacıyla yeniden düzenlenecek.

Sıcak havaların, çalışma performansını düşürebileceği ve dikkat dağınıklığı, halsizlik, baş ağrısı gibi semptomlara neden olarak, iş kazalarının oluşma riskini artırabileceği ifade edilen genelgede, personelin aşırı sıcaklardan kaynaklı hastalıklara maruz kalmaması açısından tedbir alınması istendi.

Öte yandan çalışanlar bol bol su içmeye teşvik edilecek ve kapalı ortamdaki personelin klimadan kaynaklı rahatsızlık yaşamaması için önlem alınacak.

Gündem Haberleri