Kayseri'de Olaylı Gece! 5 Polis Yaralandı

Kayseri Melikgazi'de yabancı uyruklu bir şahsın 5 yaşındaki çocuğu taciz ettiği iddiasıyla toplanan kalabalık, yabancı uyruklulara ait araçları yaktı.

Melikgazi ilçesindeki Danişmentgazi Mahallesi’nde yabancı uyruklu bir şahsın, 5 yaşındaki yabancı uyruklu çocuğu taciz ederken yakalandığı iddia edildi.

Olaydan sonra toplanan kalabalık grup, şahsı almak için taşkınlık çıkardı.

Özel Harekat polislerince alınan şahıs bölgeden uzaklaştırılırken, kalabalık grup yabancı uyruklulara ait araçları ters çevirdi, iş yerlerini de ateşe verdi.

TOMA araçları ile müdahale edilen olayda itfaiye ekipleri de çıkarılan yangınlara müdahale etti.

Vali Çiçek'ten Açıklama Geldi

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, vatandaşları sakinleştirmek için olayların yaşandığı bölgeye geldi. Vali Çiçek çevredeki bir apartmanın balkonuna çıkarak burada vatandaşlara sakin olmaları uyarısı yaptı.

Olayları yatıştırmaya çalışan 5 polisin yaralandığını ifade eden Vali Çiçek, “Ben öfkenizi iyi anlıyorum. Şu an gerçekten çok kızgın olduğunuzu ve bu olayın alçak bir olay olduğunu biliyorum. Ben size valiniz olarak söz veriyorum. Bir daha Danişmengazi Mahallesi’nde böyle bir alçaklık olmayacak. Hepinizin canı yanıyor anlıyorum. Sizin bu ülkenin beraberliği için dağlarda, taşlarda terörle mücadele eden polis arkadaşlarımız sizin güvenliğiniz için bir şeyler yapmaya çalışıyor. Ben sizin mesajınızı aldım. Allah rızası için hiçbir polisimizin burnu kanamasın. Ne gerekiyorsa yapacağız. Burada kimsenin canı yanmasın. Şu anda 5 polisimiz yaralı. Devlet gereğini sonuna kadar yapacaktır. Herkesin dağılmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

Kayseri Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Danişmentgazi Mahallesi’nde yabancı uyruklu bir şahsın, küçük yaştaki yabancı uyruklu bir çocuğa yönelik taciz davranışı neticesinde şahsın emniyet birimleri tarafından yakalandığını duyurdu. Çocuğun koruma altına alındığı aktarılan açıklamada, “Konu tarafımızca titizlikle takip edilmekte olup, vatandaşlarımızın itidalli davranarak, resmi makamlarca belirtilen açıklamalar haricinde herhangi bir eylemin içinde olmamaları hususunda kamuoyuna saygıyla sunulur.” ifadelerine yer verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri şehir genelinde güvenlik önlemlerini artırdı. Mahallelere giriş ve çıkışlar kontrollü olarak sağlanıyor.

Gündem Haberleri