Ehliyet Alacaklar Dikkat! Ehliyet Sınavında Düzen Değişiyor

Direksiyon sınavlarında değişiklik yapılacak ve motor bölümüne yönelik sorular azaltılacak.

Türkiye gazetesindeki habere göre, Yerli araç Togg’un yollarda yer almaya başlaması ile elektrikli araçlara ilişkin de bir düzenleme yapılacağını ifade eden Orta Anadolu Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu Başkanı Serdar Tepeöz “Kursiyerlere aracın motor bölümünü soruyoruz ancak yeni yönetmelikle beraber elektrikli araçla sınav yapabilmenin de önü açılacak. Yerli araç Togg gibi elektrikli araçlarda motor bölümü bulunmuyor. Adaylar sınava giremiyordu, bunun önünü açtık. Kaput açıldıktan sonra sorulan soruları azaltacağız, teknolojiye ayak uyduracağız” ifadesini kullandı.

Tepeöz, yeni yönetmelikte, engelli kursiyerlerin gittikleri sürücü kursunda engellilere uygun araç bulunmadığı takdirde, kendi araçlarıyla sınava girebileceğini dile getirdi.

Tepeöz, yazılı sınavı geçtiği hâlde 5 kez direksiyon sınavında kalan kursiyerlerle ilgili de düzenlemenin yapılacağını ifade ederek “Kursiyerin 3 sene boyunca yazılı sınav hakkı baki olacak. 3 sene içinde başka bir kursa gidip kayıt olduktan sonra yazılı sınava girmeden direksiyon eğitimini alıp, direksiyon sınavına girecek” dedi.

Gündem Haberleri