Maymun Çiçeği Virüsüne Yakalanan Türk O Hastalığı Anlattı

Maymun çiçeği virüsüne yakalanan Türk olarak tarihe geçen vatandaş, hastalığın öncesi ve sonrasını anlattı.

Dünyada maymun çiçeği virüsü olarak bilinen monkey pox vakası ile çalkalanıyor. Ülkeler ardı ardına açıklamalar yaparak riski gözler önüne serken Türkiye’de Harun Tulunay yine manşetlerde yer aldı. Maymun Çiçeği Virüsüne Yakalanan Türk olarak tarihe geçen Harun Tulunay, Dünya genelinde acil durum ilan edilmesiyle birlikte ilgi gördü.

Maymun Çiçeği Virüsüne Yakalanan Türk Harun Tulunay

13 Afrika ülkesinde görülen ve 517 kişinin yaşamını yitirmesine yol açan virüs, 2 bin 882 kişiye bulaştı. Ancak bulaş oranlarının artmasıyla birlikte riskin yükselmesi, Dünya Sağlık Örgütü başta olmak üzere bu alandaki tüm kurumları da harekete geçirdi. Londra’da yaşayan Harun Tulunay ise maymun çiçeği virüsüne yakalanan ilk insanlardan birisi oldu. Virüsün kendisine partnerinden bulaştığını ve vücut sıvısı ya da yakın deri teması ile virüsün kolay bir şekilde bulaşabileceğini belirten Harun Tulunay, virüsün herkese bulaşabileceğine vurgu yaptı.

“Yaralar İyileşene Kadar İzolasyon Altında Kaldım”

Vücudunda yara ve kabarıkların çıkmasıyla zor bir süreç yaşayan Harun Tulunay, hastalığı tamamen iyileşen kadar izolasyon altında kaldı. Ağrılı ve zorlu bir süreç geçirdiğini aktaran Harun Tulunay sonrasında Türkiye’de yeniden bir panik havası başladı. Her ne kadar Türkiye’de virüse rastlanılmadığı belirtilse de bazı doktorlar ilk vakaların bildirilmeye başlandığını öne sürdü.

Gündem Haberleri