Şehit Yakını, Gazi Ve Gazi Yakınlarına Bakanlıktan Bilet Jesti

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarına yönelik yeni bir kampanyayı düzenledi. İşte detaylar.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan yeni açıklamalarda ücretsiz seyahat konusunda işlerin daha kolaylaştırılması adına düzenleme yapıldığı belirtildi. Ücretsiz bilet almada sağlanacak kolaylıklar için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü arasında protokol imzalandı. Protokol sayesinde şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarının daha kolay ve pratik bir şekilde ücretsiz bilet alabileceği ifade edildi.

Ücretsiz Biletler Hangi Alanlarda Geçerli?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yeni protokolü ile birlikte kapsam da genişledi. Türkiye’de demiryolları, denizyollarının şehir içi ve şehir dışı hatları, belediyelere ait şirket ve birliklerin toplu taşıma araçları, şehir içi toplu taşıma araçlarında ücretsiz bilet imkanından yararlanılabiliyor. Toplu taşıma imkanlarından yararlanmak isteyenlerin yurt içi biletlerini alırken artık daha kolay yolu tercih etmesi gerekiyor.

Şehit Yakını, Gazi Ve Gazi Yakınları Ücretsiz Bileti Nasıl Alacak?

Yapılan resmi açıklamalara göre protokol kapsamında tüm şehit yakını, gazi ve gazi yakınları bilet alma ekranında otomatik olarak sistemde doğrulanacak. Böylece ücretsiz olarak bilet alınabilecek. Önceki dönemlerde her vatandaşın, TCDD Taşımacılık A.Ş.’ye gitmesi, kayıt yaptırması gerekiyordu. Bundan sonraki süreçte otomatik doğrulama ile kolay bir şekilde bilet alınabilecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş müjdeli haberi şöyle duyurdu;

Şehitlerimizin emanetleri ile gazilerimizin haklarını korumak ve yaşamlarını kolaylaştırmak en önemli görevlerimizden biri. Bu protokol ile vatandaşlarımızın daha kolay ve rahat bir şekilde seyahat etmelerini sağlamış olduk. Bu vesileyle tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize şükranlarımı sunarım.

Gündem Haberleri