Depremzedelere 24 Bin 812 Afet Konutu Müjdesi

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında AFAD tarafından yapımına başlanan konutların teslimi sürüyor. 24 bin 813 konut daha teslim edilecek.

Kahramanmaraş merkezli deprem 11 ili derinden etkilemişti. Binlerce konutun yıkılmasına yol açan deprem sonrasında Türkiye’de büyük acı yaşanmış, binlerce kişi de yaşamını yitirmişti. Deprem sonrasında bölgede hayata dönüş çalışmaları başladı. bu kapsamda öncelik ise konut yapımı oldu. AFAD tarafından yapımına başlanan depremzede konutlarının yapımı sürüyor. Etap etap tamamlanan evlerin bir yandan da teslimi yapılıyor.

24 Bin 812 Konut Yarın Teslim Edilecek

Afet Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamada, 11 ilde yapımı tamamlanan toplamda 24 bin 812 konutun hak sahiplerine teslim edileceği belirtildi. Hatay, Malatya, Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep, Diyarbakır, Elazığ, Osmaniye, Şanlıurfa, Adana ve Kilis'te tamamlanmış olan konutlar, kura ile hak sahiplerine teslim edilecek. Yapılan açıklamalarda

Önceden 76 bin 442 konutun teslim edildiği ve yeni 24 bin 813 konut teslimiyle birlikte Türkiye’de deprem sonrasında 101 bin 254 konutun teslim edilmiş olacağı belirtildi. AFAD’ın resmi kanalları üzerinden kura işlemleri canlı olarak takip edilebilecek.

Gündem Haberleri