Eski Tip Sürücü Belgeleri Olanlar Dikkat!

Türkiye’de sürücü belgeleri değişikliği için az bir süre kaldı. Eski tip sürücü belgeleri 31 Aralık 2024 sonrasında kullanılmayacak.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son duyuruda eski tip sürücü belgesi bulunan vatandaşlar için uyarı yapıldı. 1 Ocak 2016 öncesinde alınan ehliyetlerin yenilenmesi gerektiği belirtilirken 31 Aralık 2024 tarihine kadar yenileme işlemlerinin yapılması gerektiği ifade edildi. Bu tarihe kadar sürücü belgelerini yenilemeyenler ceza alacak.

Eski Tip Sürücü Belgesi Geçersiz Olacak

Milyonlarca sürücünün kapsamda olduğu yeni düzenlemede dikkat çeken detay sürücü belgelerinin geçerliliğinin olmayacağı. Öyle ki 31 Aralık 2024 sonrasında eski tip sürücü belgeleri bulunan vatandaşların bu resmi evrakları geçersiz sayılacak. Nüfus müdürlüklerine gidilerek değiştirilebilecek ehliyetler için sağlık raporu, 1 adet biyometrik fotoğraf ve 15 TL’lik yenileme ücretinin yatırılması yeterli olacak.

Eski tip sürücü belgelerindeki pek çok güvenlik riskini ortadan kaldıran yeni sürücü belgeleri, kopyalanamaz ve taklit edilemez yapıda. Ehliyet sınıflarının ve geçerlilik tarihlerinin de ayrıntılı olarak yer aldığı bu belgeler, sürücülerin de kolayca bilgi almasını sağlıyor.

Sürücü Belgeleri Nasıl Değiştirilir?

Sürücü belgelerini değiştirmek isteyenlerin randevu alarak istenen evraklarla birlikte nüfus müdürlüğüne gitmesi yeterli olacak. Ayrıca harç ücretinin de online olarak ya da PTT üzerinden ödenmesi gerekiyor. Harç ücreti ödenmeden ehliyet değişiklikleri yapılamıyor.

Gündem Haberleri