Palamut Fiyatları Düşüşe Geçti!

Karadeniz’de palamut yüzleri güldürüyor. Son avlarda bolluğu artan palamut fiyatları da düştü.

Bu sezon başlayan palamut bolluğu devam ediyor. Son avlar sonrasında palamut bolluğunun devam etmesi palamut fiyatlarına da yansıdı. 120 TL’den satılan palamut fiyatları, tezgahlarda yüksek oranda düştü.

İşte Güncel Palamut Fiyatları

Palamut fiyatları tezgahlarda 80 liraya kadar düştü. Sinop’tan denize açılan balıkçıların ağlarında bol ve iri palamutların yer alması sonrasında fiyatlarda da düşüş yaşandı. 80 liraya kadar gerileyen palamut fiyatlarında bolluğun devam etmesi, fiyatların daha da düşmesini sağlayacak. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Sinop Merkez Su Ürünleri Kooperatif Birliği Başkanı Namık Ünlü, sezonun palamut açısından çok iyi başladığı ve balıkların ağırlığı arttığı için fiyatlarda 50 TL’den 80 TL’ye bir yükselme yaşandığını söyledi. 600-700 gram gelen palamutların ilk dönemlerde 50 TL’den satıldığını belirten Başkan, 1 kiloya yaklaşan balıkların 80 TL’den alıcı bulduğunu söyledi.

Palamutta Döneme Dikkat!

Balıkçıların açıklamalarında ise palamut avının 20 gün daha devam edeceğini ve sonrasında istavrit ve hamsi avlarının başlayacağını söyledi. Dönemde lezzetli palamut yemek isteyenlerin 20 günü değerlendirmesi gerektiği belirtildi.

Gündem Haberleri