Kimyasal Hadım Nedir? Hangi Ülkelerde Uygulanıyor?

Kimyasal hadım Türkiye’nin de gündeminde yer almaya başladı. Peki, kimyasal hadım nedir? Kimyasal hadım hangi ülkelerde uygulanıyor?

Türkiye’de ardan şiddet, taciz ve tecavüz olayları sonrasında kimyasal hadım durumu gündeme geldi. Suç oranının azalması adına caydırıcı tedbirlerin getirilmesi istenirken bu tartışmalarda kimyasal hadım da gündeme taşındı. Tanıma yabancı olan Türkiye’de ise kimyasal hadım nedir, kimyasal hadım hangi ülkelerde uygulanır sorusu merak edilmeye başlandı.

Kimyasal Hadım Nedir?

Kimyasal hadım cinsel suçlara bulaşan kişilerin cinsel dürtülerini azaltmak ya da tamamen bitirmek için uygulanan bir yöntemdir. Bazı tıbbi durumlarda zorunlu olarak uygulanan kimyasal hadım çoğu ülkede ceza olarak uygulanmaktadır. Konuyla ilgili ilk açıklamalardan birisi ise Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan geldi. Tunç açıklamasında 'Türk yasalarının kimyasal hadım cezasına uygun olduğunu, maddenin uygulamaya geçirilmesinin gündeme gelebileceğini' ifade etmişti. Bu açıklamalar sonrasında dünya genelinde kimyasal hadımın uygulandığı ülkeler merak edilmeye başlandı.

Kimyasal Hadım Hangi Ülkelerde Uygulanıyor?

Kimyasal hadım uygulamasını kabul eden ve uygulayan ülkeler arasında Amerika Birleşik Devletleri dikkat çekiyor. Amerika Birleşik Devletleri’nin özellikle Teksas ve Florida gibi pek çok eyaletinde bu işlem yaygın olarak kullanılıyor. ABD dışında ise Polonya, Güney Kore, Rusya, Almanya, Çek Cumhuriyeti, İsrail gibi ülkelerde de kimyasal hadım ceza olarak uygulanıyor.

Gündem Haberleri