Ünlü Market Zincirlerindeki Peynirde Netamisin Çıktı!

Türkiye’de ünlü zincir marketlerde satılan bir peynir markasında netamisin olduğu ortaya çıktı. İşte o marka…

Türkiye’de binlerce şubesi bulunan bir zincir markette satılan peynirde netamisin adındaki bir maddenin bulunduğu açıklandı. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın bugün yayınladığı yeni listede yer alan markanın hile yaptığının görülmesi sosyal medyada gündem oldu. Köfteci Yusuf gibi pek çok ünlü şirkette ihlaller tespit eden bakanlık, Türkiye’deki gündemi değiştirdi.

Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar Listesinde O Peynir Yer Aldı

Tarım ve Orman Bakanlığı Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar listesinde yaptığı güncellemede binlerce şubede milyonlarca kişiye ulaşan bir markanın zararlı madde kullanması tepki çekti. Yapılan açıklamalara göre ünlü zincir marketin taşeron olarak ürünü ürettirdiği Ahir adlı peynirde hileli maddenin olduğu görüldü.

Ahir markalı peynirde tespit edilen bu hilede netamisin maddesinin küf oluşumunu engellemesi, maya gelişimini önlediği ve bu nedenle de yaygın olarak kullanıldığı ortaya çıktı. Ürünün raf ömrünün uzun olması için kullanılan netamisin, denetimlerde gözden kaçmadı. Bakanlığın açıkladığı bu durum, tüketicilerin tepkisini çekti. Öyle ki netamisin kullanmak ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Kusma, ishal ve alerjik reaksiyonlara sebep olabilecek netamisin kullanımı Türkiye’de yasal değil.

İşte o açıklama;

Gündem Haberleri