Türkiye’de Ünlü İş İnsanları Hangi Araçlara Biniyor?

Türkiye’de iş insanlarının kullandığı araçlar için çalışma yapıldı. İşte iş insanlarının kullanıldığı o lüks araçlar…

Türkiye’de gazeteci Emre Özpeynirci tarafından yapılan yeni bir araştırma büyük dikkat çekti. İş insanlarının kullandığı araçlara yönelik yeni bir derleme yapan Özpeynirci, kimin hangi aracı tercih ettiğini açıkladı. VIP araçları tercih ettikleri görülen patronların daha çok minivanlar ile yolculuk yapmayı sevdikleri görüldü. Geniş iş hacmi ve ihtiyaçlara yanıt veren özellikleriyle dikkat çeken minivanlar arasında en popüler model ise Lexus LM.

Hangi Patron Hangi Aracı Kullanıyor?

Listenin ilk başında Lincoln Navigator yer alıyor. 7.488.637 TL fiyatı ile dikkat çeken aracı kullanarak dikkat çeken iki isim ise Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç ve Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç. Aynı ailenin Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Koç ise Ford grubu araçları tercih ediyor. Ford Explorer ve Edge ilk tercihleri arasında.

Mercedes Maybach S Serisini tercih edenler ise yaklaşık 12 milyon 557 bin TL’lik maliyeti karşılamış oluyor. Türkiye’de bu aracı tercih edenler ise Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan.

89 bin dolardan başlayan fiyatlar ile satılan ve daha ekonomik model olarka öne çıkan Genesis G90 Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar’ın favorisi durumunda.

En çok tercih edilen Lexus LM & Lexus LS ise 13 milyon 990 bin TL’den başlayan fiyatlar ile satılıyor. Türkiye’de bu modeli tercih eden iş insanları arasında Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ülker, Acıbadem Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Bilgili Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bilgili, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Sedes Holding Yönetim Kurulu Başkanı Demir Sabancı, Reysaş Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven, Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz , Sanko Holding, Rönesans Holding, Albayrak Grubu Süzer Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Süzer bulunuyor.

Genpa Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Abidin Erdem ise 9 milyon 750 bin TL fiyata sahip Toyota Land Cruiser tercihi ile dikkat çekiyor.

Gündem Haberleri