Boğaziçi Üniversitesi protestolara katılan eski öğrencilerinin mezun kartlarını iptal etti!

Boğaziçi Üniversitesi, protestolara katılarak üniversitenin huzurunu bozan bazı eski öğrencilerinin mezun kartlarının iptal edildiğini bildirdi.

Boğaziçi Üniversitesi, protestolara katılarak üniversitenin huzurunu bozan bazı eski öğrencilerinin mezun kartlarının iptal edildiğini bildirdi.

Boğaziçi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fazıl Önder Sönmez, bazı mezun öğrencilere elektronik posta gönderdi. Haberi alan Boğaziçi mezunları olayı kısa sürede sosyal medyanın da gündemine taşıdı. Protestolara katılıp üniversitenin huzurunu bozan ve imajını zedeleyen o kişilerin mezun kartları süresiz olarak iptal edildi. İşte detaylar...

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ MEZUN KARTLARINI İPTAL ETTİ

Boğaziçi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fazıl Önder Sönmez, bazı mezun öğrencilere gönderdiği elektronik postada mezun kartlarının süresiz olarak kullanıma kapatıldığını bildirdi. Prof. Dr. Sönmez, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Boğaziçi Üniversitesi kampüsünde yaptığınız gösteri ve eylemlerle üniversitenin huzur ve güvenliğini bozduğunuz belirlenmiştir. Bu gerekçeyle mezun kartınız süresiz olarak iptal edilmiş olup, kampüse girişinize izin verilmeyecektir. Bilgilerinize sunarım.”

İşte, Rektörlükten mezunlara gönderilen elektronik posta:

Öte yandan Rektörlük tarafından gönderilen e-postayı alan mezunlardan Berke Gök, şu ana dek altı arkadaşına aynı e-postanın gönderildiğini, herhangi bir gerekçe gösterilmeden mezun kartlarının süresiz iptal edildiğini dile getirdi. Gök, tören boyunca hiçbir protesto ve eylem yapmadıklarının da altını çizdi.

Boğaziçi Üniversitesi Genel Sekreterlik biriminin de elektronik posta hakkında bir bilgisinin olmadığı ortaya çıktı. 

Gündem Haberleri