İngiltere'de demir yolu çalışanları grev kararı aldı

İngiltere’de demir yolu çalışanlarının ücret artışı ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi talebiyle 24 saatlik grev kararı aldı....

Yaklaşık 40 bin çalışanın greve gitmesiyle ülkenin dört bir yanındaki yolcular, ulaşımda ciddi zorluklarla karşılaşıyor. İngiltere’de, tren seferlerinin sadece beşte biri yapılabiliyor.

Ülkenin en güçlü sendikaları arasında yer alan Tren, Denizcilik ve Taşımacılık Sendikası (RMT) ve Raylı Ağ Sendikası (Network Rail), çalışanların ücret ve çalışma koşullarının iyileştirilmesini talep ederek 24 saat boyunca iş bıraktı.

Uzmanlar, kapsamı itibariyle grevi son 30 yılın en ciddi iş bırakması olarak tanımlarken, sendikalar bunun henüz bir başlangıç olduğunu, önümüzdeki günlerde yeni grevlerin planlandığı uyarısında bulunuyor.

Son olarak sendikalar 30 Temmuz ve 13 Ağustos'ta tüm gün boyunca iki kez daha greve gitme kararı aldıklarını duyurdu.

Son bir yıldır demir yolu şirketleri, işçi sendikaları ve İngiliz hükümeti arasındaki anlaşmazlık giderek büyüyor.

Greve giden binlerce çalışan, ülkede son 40 yılın en yüksek enflasyonu altında ezildiklerini belirterek, ücret artışlarının enflasyon ile uyumlu olmasını talep ediyor.

İngiliz hükümeti ise demir yolu çalışanlarını temsil eden sendikaların grev kararlarını sert bir dille eleştiriyor.

Ulaştırma Bakanı Grant Shapps sendikalarla herhangi bir görüşme yapmayacağını söylerken, ülkede Başbakanlık koltuğunun iki adayından biri konumunda olan Dışişleri Bakanı Liz Truss ise sendikaların grev kararlarını “militan eylemler” olarak tanımladı.

Demir yolu çalışanlarının 24 saatlik grevinin yarın öğleye kadar devam etmesi bekleniyor. (İLKHA)

Dünya Haberleri