Bireysel Emeklilik (BES) nedir? Nasıl iptal edilir? Her bankada geçerli mi?

BES olarak bilinen Bireysel Emeklilik Sistemi, istenilen zaman iptal edilebilen bir sistemdir. Bireysel emeklilik iptali, bankalar ya da sigorta şirketleri aracılığı ile kolayca gerçekleştirilir. BES iptali nasıl yapılır vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki BES nedir, nasıl iptal edilir? İşte BES ile ilgili detaylar...

18 yaşını geçen herkes dilerse Bireysel Emeklilik Sistemine katılabilir. Dileyen Bireysel Emeklilik iptali yaparak sistemden çıkabilirler. BES iptali için yapılması gereken birkaç işlem bulunur ve şartlar vardır.

BİREYSEL EMEKLİLİK İPTALİ NASIL YAPILIR?

Bireysel Emeklilik kişilerin çalışma hayatında yaptıkları tasarrufun yatırıma dönüştürülerek emeklilik dönemlerinde refah bir yaşam sürmek için gelir sağlayan özel bir emeklilik sistemedir. Yüzde 25 oranında devlet katkısı bulunur. Sistemden çıkmak isteyenler için iptal işlemi yapılabilir. İstenilen zamanda yapılabilen BES iptali sistem için başvurulmuş olan banka ya da sigorta şirketi ile irtibata geçerek yapılabilir. Her şirketin kendine özel iptal etme süreci bulunur. Telefon, SMS veya müşteri hizmetlerinden tuşlama yaparak iptal süreci başlatılabilir.

GARANTİ BİREYSEL EMEKLİLİK NASIL İPTAL EDİLİR?

Garanti bankasında bireysel emeklilik sisteminden çıkmak için 444 0 336 numaralı müşteri iletişim merkezini arayabilirsiniz. Sesli yanıt sistemi ile bireysel emeklilik iptalini gerçekleştirebilirsiniz.

ZİRAAT BİREYSEL EMEKLİLİK NASIL İPTAL EDİLİR?

Ziraat bankasında bireysel emeklilik işlemleri için 0850 202 20 numarasını aramanız gerekmektedir. BES iptal iletişim numarasını arayarak bireysel emeklilik iptal talebinizi iletebilirsiniz. Tercih edebileceğiniz bir diğer iptal yöntemi ise internet şubesinden iptal etmek olarak ifade edilebilir.

HALKBANK BİREYSEL EMEKLİLİK NASIL İPTAL EDİLİR?

 Halkbank bireysel emeklilik iptali için, 444 44 00 numaralı çağrı merkezini arayabilirsiniz. Halkbank emeklilik çağrı merkezinde emeklilik ile ilgili tüm işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bireysel emeklilik iptalini telefon ile yapabilmeniz mümkün olmaktadır.

İŞ BANKASI BİREYSEL EMEKLİLİK NASIL İPTAL EDİLİR?

 İş bankası bireyse emeklilik hesabını iptal ettirmek isteyen kişiler, telefon aracılığı ile BES iptalini gerçekleştirebilmektedir. Bireysel emeklilik sistemini iptal ettirmek isteyen kişilerin 0850 724 55 00 numaralı çağrı merkezini aramaları gerekmektedir. Bu şekilde telefon aracılığı ile bireysel emeklilik sisteminin iptal ettirilmesi mümkün olabilmektedir.

Bireysel emeklilik sisteminin iptal edilebilmesi için çeşitli seçenekler bulunmaktadır. Telefon ile müşteri hizmetlerine bağlanarak bireysel emeklilik sistemini iptal ettirme ise sıklıkla tercih edilmekte olan yöntemlerden birisi olarak bilinmektedir. Telefon ile bireysel emeklilik sistemini iptal ettirmek istemeniz durumunda sizden kişisel bilgileriniz istenecektir. Ardından ise hangi işlemi gerçekleştirmek istediğinize dair sizden bilgi alınacaktır. Faydalanmış olduğunuz bireysel emeklilik sistemi sürecinin iptal edilmesini istediğinizi söyleyerek, BES iptali sürecini başlatmanız mümkün olmaktadır. 

Ekonomi Haberleri