Arda Güler, Gençlerbirliği'ni mutlu etti! Kasasını dolduracak

Fenerbahçe'nin yeni yıldızı Arda Güler, Gençlerbirliği'ni de mutlu ediyor. Arda'nın sonraki satışından yüzde 20 pay alacak olan Gençlerbirliği bu payı en az 5 milyon euro olarak hesaplıyor.

Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Arda Güler'in golleri yalnızca sarı-lacivertli taraftarların değil, Gençlerbirliği'ni de mutlu ediyor. Çünkü o attıkça piyasa değeri artıyor.

Ankara ekibi de hem onu alt yapısından çıkarmanın gururunu yaşıyor hem de gelecekte alacağı kazancı nasıl harcayacağını düşünüyor.

FIRSATI DEĞERLENDİRMEK İSTEYENLER KAPISINI ÇALIYOR

Akşam'ın haberine göre; transfer tahtası kapalı bulunan Gençlerbirliği'nin maddi sıkıntılarından faydalanmak isteyenler kulübün kapısını çalıyor. Fakat Gençlerbirliği'nin bu değeri ucuza satmaya hiç niyeti yok.

Daha önceki Gençlerbirliği Yönetimi'nin kapısını çalan bazı isimler, Arda'nın sonraki satıştan yüzde 20'lik payı için 1.5 milyon euro önerdi. Yeni gelen yönetime ise bu hususta gelen teklifler 3 milyon euro.

DEĞERİ 30 MİLYON EUROYA ÇIKABİLİR

Buna karşın Ankara ekibinin yönetimi, Arda'daki payını 5 milyon eurodan aşağı satmayı düşünmüyor. Yapılan hesaplamalar genç futbolcunun 25-30 milyon euro kadar bir değere ulaşacağını gösteriyor. Ankara ekibi de bu olası değer üstünden hesap yapıyor.

Muhtemel bir satıştan gelecek para gene altyapıya harcanacak. Yönetim kesinlikle bu parayı borç kapatmak ve transfer tahtasını açtırmak amacıyla kullanmayacak. Transfer tahtasını açtırmak için gerekli olan 40 milyon TL'lik kaynak, başka yollardan elde edilecek.

Bu husustaki çalışmalar devam ediyor. Arda Güler'in muhtemel satışından gelecek para ise kulübü daha ileriye götürecek yatırımlara (gençlere) ayrılacak. Başkent temsilcisi Gençlerbirliği'nin hala 180 milyon lira birikmiş borcu var.

Spor Haberleri