Almanya yüzlerce Türk işçi alacak

Almanya havalimanlarında çalışması için Türkiye'den 150 işçi alımı yapacağını açıkladı. 30 kişi Nürnberg, 120 kişi ise Münih havalimanında çalışacak.

Almanya Havacılık Yer Hizmetleri İşverenler Birliği (ABL) Başkanı Thomas Richter, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Richter, Türkiye'den ülkeye 150 işçinin geleceğini; bir kısmının hafta sonu, diğer bölümünün ise önümüzdeki hafta görevlerinin başında olmasının planlandığını ifade etti.

Almanya'ya giden Türk işçiler, bagaj taşıma bölümünde görev alacak. Richter'in açıklamalarına göre, işçiler ile 6 Kasım'a kadar sözleşme yapılacak ve bu sözleşmede herhangi bir değişiklik yapılmayacak. Richter, sözleşmelerin uzatılmasının siyasi olarak da istenmediği özellikle vurguladı.

Richter, Türkiye'den maksimum 2 bin kişinin gelmesinin öngörüldüğünü, sonrasında bu rakamın sırasıyla bin 300 ve 900'e gerilediğini kaydetti.

Almanya'da yaz tatilinin başlamasının ardından birçok havalimanında personel eksikliği yaşanmıştı. Birçok uçak seferi iptal edilmiş veya rötar yapmıştı.

Yaşam Haberleri