Kraliçe II. Elizabeth hayatını kaybetti! "Londra köprüsü yıkıldı" planı devreye sokuldu! İngiltere'nin yeni döneminde ne olacak?

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth tam 70 yıldır tahtta oturarak rekor kırdı. Kraliçe Elizabeth 96 yaşında hayatını kaybetti. Prens Charles artık resmi olarak İngiltere kralı oldu. Peki Kraliçe II. Elizabeth'in cenazesinde ne olacak? "Londra köprüsü yıkıldı" kodu nedir? İşte detaylar...

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth tam 70 yıldır tahtta oturarak bir rekora imza attı. Dün gece Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamaya göre Kraliçe Elizabeth yaşamını yitirdi. Tüm ailenin Balmoral Şatosu'na çağrılması ve BBC'nin akam 6'ya kadar tüm yayını durdurarak yalnızca kraliçeye dair yayın yapacak olması zaten tüm dünyayı ölüm haberine hazırlamıştı. Peki Kraliçe II. Elizabeth öldüğüne göre ne olacak? "Londra köprüsü yıkıldı" kodu nedir? İşte detaylar...

II. Elizabeth'in sağlık durumunun kötüleşmesinin ardından dünyanın dört bit yanından araştırmalar başlamıştı. Kraliçe Elizabeth'in hayatını kaybetmesi durumunda İngiltere'de son derece detaylı bir plan da uygulamaya konulmaya başladı. Kraliçe'nin ölümü "Londra köprüsü yıkıldı" koduyla ilk olarak Başbakan'a söylendi.

"LONDRA KÖPRÜSÜ YIKILDI" KODLU PLAN

İngiltere kraliçesinin yıllar öncesinden hazırlanan cenazesi ve yas süreci. İşte plan:

  • İngiltere hükümdarının ölümü ilk olarak Başbakan'a haber verilecek. Bunun için kullanılacak kod hazır. O kodun "Londra köprüsü yıkıldı" olduğu ifade ediliyor. Bu mesajı alan başbakan hemen hazırlıklara başlayacak.
  • Kraliçe'nin ölümü ilan edilmeden önce sarayın çalışanlarının çoğuna izin verilecek. Akşam saatlerinde öldüyse İngiltere halkına kötü haber sabah 8'de açıklanacak. Bu duyuruyu resmi yayın kuruluşu BBC yapacak. Tüm komedi ve eğlence yayınları durdurulacak.
  • BBC spikerleri siyah ceket ve kravatlarını hep hazırda tutuyor ve kraliçenin ölümünü nasıl anons edecekleri konusunda zaman zaman prova yapıyor.
  • Ölüm ilanının akabinde ülkede 12 günlük yas ilan edilecek. Cenaze günü  borsa ve bankalar tatil olacak. Ülkede yaşam neredeyse durma noktasına gelecek bunun İngiliz ekonomisine milyarlarca sterline mal olması bekleniyor.
  • Kraliçe'nin naaşı ilk olarak halkın ziyaretine açılacak. Torunları naaşın başında nöbet tutmaya başlayacak.
  • Cenaze töreninse  12 gün sonra düzenlenmesi planlanıyor. Tüm dünya liderleri Westminster abbey kilisesindeki törene akın edecek. Dünya genelinde de milyonlarca kişi ekran başında olacak.
  • Törenin ardından kraliçe kendi istediği yere defnedilecek. Seçenekler arasında babasının mezarının bulunduğu sen George Şepali var.
  • Yas dönemi sona erince muhtemelen bir yıl sonra Prens Charles, Kraliçe'nin yerine resmi olarak tahta çıkacak. Bunun için görkemli bir tören yapılacak. Prens Charles kral olduğunda farklı bir isim kullanacak.
  • Ülkede paraların üzerindeki kraliçe resimleri de Prens Charles'inkilerle değiştirilecek. İngiliz marşı da değişecek.
  • Tanrı kraliçeyi korusun sözünün yerini tanrı kralı korusun alacak. Ülkede kraliçenin simgelerinin yer aldığı polis ve asker kıyafetlerinin yanısıra pasaportlar da yenilenecek.

Dünya Haberleri