Bitcoin'e Yatırım Yaparken Dikkat Etmeniz Gereken 7 Altın Kural

Yatırım yapmak risk içeren bir süreç olduğundan bu tür işlemlere başlamadan önce ilgili piyasa hakkında kapsamlı bir araştırma yapmanız ve temkinli olmanız gerekir. Finansal piyasalara yeni bir boyut kazandıran kripto paralar yatırım önerilerinde genellikle ilk sıralarda yer alır.

Bu yatırımları avantajlı kılmak için ise ilk olarak bitcoin nasıl alınır sorusuna cevap aramanız önerilir. Piyasaya hakim olmanız sizi daima rakiplerinizden bir adım önde tutacaktır. Bu tür yatırımlar yaparken farklı para birimlerinin kullanılacağını unutmamalısınız. Genelde pek çok yatırımcı 1 bitcoin kaç TL sorunun yanıtı ile ilgilenir. Sorular ve cevaplar neticesinde yatırım yaparken şunlara da dikkat etmelisiniz:  

1. Piyasanın İşleyişini Öğrenin 

Kripto para işlemlerinde satım, alım, transfer, takas gibi temel işlemleri öğrenmeniz önemlidir. Bunları bilmek için her birini detaylı şekilde anlatan eğitim videolarından ve uzmanlardan destek alabilirsiniz. 1 bitcoin kaç dolar ya da bitcoinin nasıl alınır diye araştırdığınızda yatırımcıların bu tür sorulara hakim olduğunu görebilirsiniz. 

2. Panik Yapmayın 

Yatırım piyasasında panik alımı ya da satımı yapmanız zarar etme riskinizi artırır. Atacağınız adımların o anki ruh halinizle ve karar verme mekanizmanızla ilgili olduğunu unutmayın. Kârlı ve mantıklı işlemler için yatırım psikolojinizi geliştirmeye çalışın. 

3. Teknik Analiz Çalışın 

Hangi seviyede olursanız olun teknik analiz bilmelisiniz. Grafiklerde bulunan şekiller ve çizgiler size bitcoin ile ilgili çok şey ifade edecektir. Bu analizler sayesinde yatırıma hangi noktada başlamanız gerektiğini daha iyi görebilirsiniz. 

4. Strateji ile Hareket Edin 

Yanlış tercihlerde bulunarak para kaybetmeye eğilimli hale gelebilirsiniz. Bunu önlemek için önceden bir strateji belirlemelisiniz. Yatırım planınızın olması ne zaman nerede nasıl davranacağınızı size en iyi şekilde gösterecektir. 

5. Durma Noktanız Olsun 

Durma yani “zararı kes” noktanızın olması volatil hareketlere karşı sizi temkinli hale getirecektir. Piyasaya bakmadığınız bir anda sert düşüşler olabilir. Bu durumda zararı kes seviyenizi kullanabilirsiniz. 

6. Portföyünüzü Çeşitlendirin 

Oluşabilecek zararı minimum düzeyde tutmak adına portföyünüzü çeşitlendirmenizde fayda vardır. Riski en aza indirip sayısal becerinizi kullanmanız bitcoin türü yatırımlarınızı değerli hale getirecek ve sizi öne çıkaracaktır. 

7. Konjonktüre Odaklanın 

Günlük yerine uzun vadeli düşünmeye odaklanmalısınız. 1 bitcoin kaç TL diye trend analizlerini incelerken, doğru yatırım için uzun vadeli işlemler yapmalısınız. Böylece kripto paraların volatil halini avantaja dönüştürebilirsiniz. Bu süreçte ihtiyacınız olan profesyonel yardımı Bitlo aracılığıyla alabilir, bütün alım satım işlemlerinizi platformdan yapabilirsiniz. 

Ekonomi Haberleri