Kürtleri hedefleyen yeni parti geliyor! Destpêka Nû nedir?

Türkiye siyasetinde yeni bir parti daha sahneye çıkıyor. Kürtlerin oyunu hedefleyen “Yeni Başlangıç” (Destpêka Nû) isimli oluşum partilerini tanıtıacak. Peki Destpêka Nû nedir, kimdir?

Türkiye’de Kürt seçmenin oylarını talep eden siyasi oluşumlara bir yenisi daha ilave oluyor. Hazırlıkları bitirilen “Yeni Başlangıç” (Destpêka Nû) adlı oluşum, partileşme açıklamasını bugün yapacağı toplantı ile kamuoyuna açıklayacak.

Türkiye’de, Kürt seçmenin oylarını amaçlayan Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile beraber faaliyet yapan yaklaşık 10’a yakın parti var.

8 AYDIR ÇALIŞMA YAPIYORLAR

Independent Türkçe’nin haberine göre; şimdi bu partilere yaklaşık 8 aydır “Yeni Başlangıç” ismiyle çalışmalarını yapan içlerinde hukukçu, işadamı, mimar, doktor ve mühendislerin de olduğu bir grubun organizasyonu partiye dönüyor.

Daha önce görüşmelerini yapan ve bir “tutum belgesi” de paylaşan parti hazırlık komitesi, çalışmalarını bitirdi.

Bugüne dek sessiz sedasız çalışma yapan grup, “Kürt siyasetinde yeni bir arayış” ismiyle toplantılarında geldikleri aşama hakkında bilgi aktaracak.

Bu hedefle Taksim Hill Otel’de bir toplantı yapacak olan yeni Kürt siyasiler, “Yeni Başlangıç” (Destpêka Nû) ismini verdikleri organizasyon hakkında bilgi aktaracak.

Siyaset Haberleri