TOBIAS BILLSTROM: "BU KEPAZE HAREKET, İSVEÇ VE GELECEK NATO MÜTTEFİKİ TÜRKİYE’NİN BAŞLATTIKLARI SÜRECİ ZORLAŞTIRMA VE GECİKTİRME RİSKİNİ BARINDIRIYOR"

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, “Özellikle önde gelen iki siyasetçinin öldürüldüğü bir ülkede, demokratik yollarla seçilmiş bir liderin sahte bir infazının sahnelenmesi başlı başına kınanmayı gerektiren bir durumdur. Buna ilaveten, sorumlu örgüt amacının İsveç'in NATO üyeliği başvurusunu sa...

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, “Özellikle önde gelen iki siyasetçinin öldürüldüğü bir ülkede, demokratik yollarla seçilmiş bir liderin sahte bir infazının sahnelenmesi başlı başına kınanmayı gerektiren bir durumdur. Buna ilaveten, sorumlu örgüt amacının İsveç'in NATO üyeliği başvurusunu sabote etmek olduğunu bariz bir biçimde ifade etmiştir. Bu kepaze hareket, Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğini onaylamasını sağlamak üzere adım adım birbirleri arasında güven inşa etmeye çalışan İsveç ve gelecek NATO müttefiki Türkiye’nin başlattıkları süreci zorlaştırma ve geciktirme riskini barındırıyor” açıklamasını yaptı.

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, dün İsveç'in Başkenti Stockholm'de belediye binası önünde toplanan PKK terör örgütü destekçilerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye aleyhine yaptıkları eyleme ilişkin yazılı açıklama yaptı. Billström’ün açıklaması şöyle:

“Hükümet, Riksdag (Parlamento) Başkanı'nın ziyaretinin ertelenmesine üzülmekle birlikte Türkiye'nin tepkisini anlayışla karşılamaktadır. Türkiye ile ilişkiler İsveç açısından çok önemli.

Mutabakat Zaptı uygulanmaya devam etmektedir.

Bu olayları büyük bir ciddiyetle inceliyoruz. Özellikle önde gelen iki siyasetçinin öldürüldüğü bir ülkede, demokratik yollarla seçilmiş bir liderin sahte bir infazının sahnelenmesi başlı başına kınanmayı gerektiren bir durumdur. Buna ilaveten, sorumlu örgüt amacının İsveç'in NATO üyeliği başvurusunu sabote etmek olduğunu bariz bir biçimde ifade etmiştir.

Bu kepaze hareket, Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğini onaylamasını sağlamak üzere adım adım birbirleri arasında güven inşa etmeye çalışan İsveç ve gelecek NATO müttefiki Türkiye’nin başlattıkları süreci zorlaştırma ve geciktirme riskini barındırıyor."

Gündem Haberleri